ANNONCE

Sådan laver du den bedste flæskesteg til årets vigtigste måltid

4. december 2018 11:55 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Julemiddagen står for døren, og det betyder for de flestes vedkommende, at der skal flæskesteg på bordet - og vil du have den bedste steg med de sprødeste svær, bør du overveje at lave flæskesteg på grill.

Julen står for døren – og dermed også julemiddagen. For mange årets absolut vigtigste måltid, og den dag, hvor der absolut bare skal gøres lidt mere ud af tingene. Så hvorfor ikke pifte julemiddagen lidt op i år – for eksempel ved at tilberede din flæskesteg på grill.

Ifølge en måling, som analyseinstituttet Wilke lavede for Avisen.dk i 2016 spiser mere end halvdelen af os flæskesteg juleaften – så der er nok af munde at mætte ved at lave flæskesteg på grill juleaften.

Til at hjælpe med opskriften på flæskesteg på grill har Newsbreak.dk taget fat i Holger Madsen, der ejer og driver madsitet Madens Verden.

Og får opskriften, som du kan finde herunder, ikke allerede dit mundvand til at løbe, så har Holger Madsen også talegaverne i orden, når han skal overbevise os om, hvorfor man skal lave sin flæskesteg på grill – for det er der en ret så god grund til:

– Det smager ganske enkelt bedre – grillen gør bare et eller andet ved kødet, lyder den korte forklaring fra Holger Madsen.

I galleriet ovenover artiklen kan du finde Holger Madsens bedste råd til flæskesteg på grill – blandt andet til, hvordan du sikrer dig de mest knasende, sprøde svær.

Tjek i øvrigt også Newsbreak.dks fantastiske opskrift på and på grill.

Her får du Holger Madsens bedste opskrift fra Madens Verden på flæskesteg på grill:

Opskrift på flæskesteg på grill

INGREDIENSER

2 kilo flæskesteg
Groft salt

FREMGANGSMÅDE

  1. Start med at tjekke sværene på din steg. De skal være skåret igennem helt ned til kødet, men kun TIL kødet, ikke ned I kødet!
  2. Giv så din flæskesteg en god omgang salt på både kød og svær. Gnid saltet godt ned i sværene, og lad gerne stegen stå en halv time før du smider den i grillen.
  3. Tænd din gasgrill. Du skal grille ved indirekte varme, så du skal ikke tænde den inderste brænder. Varm grillen godt op, og skru så varmen ned på halv styrke. Det plejer at passe med sådan en flæskesteg her.
  4. Læg din flæskesteg midt på grillen, stik et stegetermometer i den, og luk låget.
  5. Nu skal den grille indtil den opnår en kernetemperatur på 65 grader, og ikke mere. Flæskestegen er mør og saftig ved 65 grader – og IKKE rå, men perfekt. Uden at være tør.
  6. For sådan en steg på denne størrelse tager det cirka en time og et kvarter, måske lidt længere, men det afhænger af vejrforholdene. Så hold øje med dit stegetermometer.
  7. Lad flæskestegen hvile 20 minutter – uden at dække den til. For så bliver dine flæskesvær bløde. Hviletiden er vigtig!
  8. Flæskesteg er perfekt til madpakken dagen efter, så græd ikke hvis der er nogle skiver i overskud.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu