Fleksrenten ender ti kroner fra bundrekord

13. marts 2013 17:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fleksrenten ender ti kroner fra bundrekord
Billede mangler

Med en ny bundskrabende rente – kun ti kroners ydelse fra den hidtidige bundrekord – kan flekslånets præstationer siden fødslen i 1997 nu gøres op.

I forhold til de mest optimale fastforrentede lån, der er konverterede på de rigtige tidspunkter, har F1-lån givet en samlet gevinst pr. million lånte kroner i perioden på 220.000 kroner. De er fordelt på 180.000 kroner i lavere månedlige ydelser og resten som større afbetaling på lånet – en gevinst, som selvfølgelig hænger sammen med den overrumplende og voldsomme nedtur for renten i perioden.

Siden auktionen i december er der endda sket en lille stigning. Den endte med den hidtil laveste rente og en ydelse på helt ned til 850 kroner om måneden for en million kroner uden afdrag.

»Selv om der har været betydelige udsving i den månedlige ydelse gennem årene siden flekslånets introduktion, må vi overordnet set konstatere, at rentepilen har haft en tendens til at pege nedad,« konstaterer cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark, der fredag kan lade hammeren falde for renten fra 1. april.

»Vi er tæt på historisk lave renter og ydelser på danskernes flekslån. F1-renten for lån med afdrag ser ud til at ende i omegnen af 0,53 procent – kun 0,05 procentpoint fra den historiske bundrekord på 0,48 procent sat tilbage på auktionen op mod årsskiftet,« lyder hans forudsigelse.

Dermed har den spirende bedring af verdensøkonomien samt en selvstændig dansk renteforhøjelse ikke sat sig særlige spor i fleksrenterne.

Renten endte endda lidt lavere hos det andet store realkreditselskab, Nykredit, som i fredags kunne notere en F1-rente på kun 0,44 procent – måske hjulpet ned af det mudrede valgresultat i italen, der for en stund fik kapital til at søge sikker havn i Nordeuropa.

Den højeste rente på F1-lån var på 5,61 procent i 2001, hvilket i forhold til de nuværende renter gav en forskel pr. million på 1.215 for afdragsfrie lån og knap 2.600 kroner for lån med afdrag i forhold til de nuværende ydelser. Den store forskel i besparelserne på afdragsfrie og afdragsbetalende lån skyldes, at den lave rente får det månedlige afdrag til at fylde langt mere i den månedlige ydelse.

I forhold til den højeste F1-ydelse i 2001 betaler en boligejer med lånetypen i dag cirka 17.500 kroner mere af om året pr. lånte million kroner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu