Flere ældre virksomheder går konkurs

11. februar 2013 22:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Flere ældre virksomheder går konkurs
Billede mangler

I 2009 havde 39 procent af alle de virksomheder, der gik konkurs, seks år eller mere på bagen. I 2012 var det tal steget til 50 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik ifølge Ugebrevet A4. Særligt ramt er virksomheder i yderområder som Sønderborg, Skive og Holbæk, hvor de får hård kamp fra konkurrenterne i de større byer.

 

Når en krise fortsætter i årevis, så kan fedtet ryge af selv velpolstrede virksomheder, forklarer Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen, juraprofessor ved Københavns Universitet med speciale i konkurser.

– De ældre virksomheder kan ofte godt tåle nogle dårlige år, men man kan ikke blive ved. I begyndelsen af finanskrisen var de ældre virksomheder mere modstandsdygtige, fordi de havde mere at tære af. Men efterhånden har de slanket sig og skrællet organisationen ind til benet. Hvis man stadig mangler ordrer, kan det føre til konkurs, siger Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen til Ugebrevet A4.

Generelt er konkurserne aftaget siden kriseåret 2010, der kostede 6.461 virksomheder livet. Men antallet af konkurser er stadig højt, og i 2012 måtte 5.456 virksomheder dreje nøglen om.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu