Flere akademikere mister retten til dagpenge

28. februar 2013 10:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Flere akademikere mister retten til dagpenge
Billede mangler

Ledigheden blandt universitetsuddannede er faldet med 203 personer fra december til januar, og er nu på 13.329 ledige akademikere. Det svarer til en ledighedsprocent på 5,3. Men faktisk er der tale om en stigning i ledigheden.

651 arbejdsløse akademikere har mistet retten til dagpenge fra 1. januar. De får ikke udbetalt dagpenge mere, men er ifølge Akademikernes Centralorganisation, AC, formentlig stadig ledige. Især de humanistiske fag, medlemmer af en udenlandsk uddannelse og medlemmer af a-kasserne AAK, CA og IAK er blevet ramt af dagpengereformen, hvor både dagpenge- og genoptjeningsperioden er blevet forkortet.

»Mange humanister starter på arbejdsmarkedet i deltids- eller projektstillinger. Så er de lidt ledige, og så får de et arbejde,« siger Jens Mølbach, sekretariatschef hos AC og tilføjer:

»Da vi havde en fireårig dagpengeperiode og genoptjeningskravene ikke var så hårde, kunne de godt nå at optjene timer til at blive i systemet. Det kan de ikke længere. Vi har ikke det samme problem blandt ingeniører og DJØFere. De er enten fuldt ledige eller i fuldtidsarbejde «

Der er cirka 3.000 ledige akademikere, som vil have opbrugt deres dagpengeret i løbet af de næste seks måneder. De risikerer at ryge ud af dagpengesystemet, hvis de ikke får et job gennem det næste halve år. Ud af de 3.000 er cirka 800 dimmitender, som ikke når at prøve kræfter med arbejdsmarkedet, før de ryger ud af dagpengesystemet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu