ANNONCE

Flere angreb i Frankrig

29. oktober 2020 14:01 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Borgmester kalder det terrorangreb.

Opdateret 14.01:

Tre er dræbt og flere såret under et knivangreb nær Notre-Dame kirken i den sydfranske by Nice. Borgmesteren, Christian Estrosi, skriver på Twitter, at han anser det for at være terror, skriver Reuters.

“Jeg kan bekræfte, at alt tyder på et terrorangreb”, skriver han, der selv er på stedet.

Kilder i politiet siger til tv-stationen BFMTV, at knivangrebet ikke skete udenfor, men inde i kirken. Den ene af de dræbte er en kirketjener. De to øvrige dræbte er fundet inde i kirken. De dræbte er to kvinder og en mand, hedder det.

De folk, der befandt sig i kirken, var kommet for at bede. Politiet oplyste lidt tidligere, at en af de dræbte ved knivangrebet var en kvinde. Hun fik skåret hovedet af. De to øvrige dræbte har fået skåret halsen over.

Flere angreb

Den anden kvinde forsøgte hårdt såret at nå i sikkerhed på en bar på den anden side af gaden, men hun døde kort efter af sine kvæstelser, siger en kilde i politiet til AFP. Fransk politi bekræftede lidt senere, at det havde skudt og dræbt en person i Montfavet nær Avignon, efter han havde truet forbipasserende med en pistol.

Manden skal have råbt “Allahu Akbar” (Gud er større) ifølge den franske radiostation Europe 1. I Saudi-Arabien har en mand forsøgt at angribe det franske konsulat i Jeddah. En vagt meldes såret.

Den særlige terrorenhed hos anklagemyndigheden overtager sagen i Nice. Gerningsmanden blev skudt og såret af politiet efter sin forbrydelse. Han blev kørt til et hospital, men der ikke nyt om hans tilstand.

– Han efterlod ikke nogen tvivl om, hvad meningen med hans aktion var. Han blev ved med at råbe “Allahu Akbar” (Gud er større) foran os, mens han blev behandlet, fortæller borgmesteren i Nice, Christian Estrosi.

Tredje gang

Hvis angrebet bekræftes som et terrorangreb, vil det i så fald være tredje gang dette efterår, hvor Frankrig gennemlever, hvad myndighederne betegner som terrorhændelser.

I september blev to journalister angrebet og hårdt såret i Paris foran en bygning, hvor satiremagasinet Charlie Hebdo tidligere holdt til. For knap to uger siden fik en lærer skåret halsen over i udkanten af Paris. Den skyldige var en tjetjensk islamist. Han blev skudt og dræbt af politiet.

Læreren havde undervist i ytringsfrihed. Han havde undervejs tilbudt at vise karikaturtegninger af profeten Muhammed til de elever, der ønskede det. Drabet har fået flere franske medier til at offentliggøre tegningerne.

Det var Charlie Hebdo, som først bragte tegningerne. Magasinet blev derefter i 2015 udsat for et islamistisk angreb. Her mistede 12 medarbejdere livet.

Siden drabet på læreren Samuel Paty er Frankrig blevet mål for en boykot fra lande i den arabiske verden og navnlig Tyrkiet. Det sker som en reaktion på, at præsident Emmanuel Macron har svoret at inddæmme radikale islamister og at forbyde lande som Saudi-Arabien og Tyrkiet at sende imamer til Frankrig for at virke ved franske moskéer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu