Flere blå flag over Danmark i 2012

10. maj 2012 11:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Flere blå flag over Danmark i 2012
Billede mangler

293 blå flag er blevet tildelt strande og havne i Danmark i 2012 – 13 flere end sidste år. Danmark er blandt de lande med flest blå flag.
 
Den international blå flag-jury har holdt deres årsmøde og her er ansøgninger fra strande og havne,d er ønsker et blår flag blevet behandlet.
 
Årsmødet gav Danmark i alt 293 blå flag fordelt på 235 til strande og 58 til havne. Dermed er Danmark igen et af de lande med flest blå flag. Det hilses velkommen fra Friluftsrådet, hvor man ser de ekstra blå flag som en stigende interesse i at støtte op om natur og friluftsaktivbiteter ved de danske kyster.
 
Kommunerne og havnene arbejder hårdt for at leve op til de internationale krav om sikkerhed, vandkvalitet og miljøformidling og det er dejligt, at deres arbejde bliver synliggjort igennem Blå Flag, siger Brian Samuelsson fra Friluftsrådets Blå Flag program.
 Badesæson starter snart
Badesæsonen løber fra 1.juni og frem til 15. september for de fleste kommuners vedkommende. I nogle kommuner afsluttes sæsonen den 1. september, helt i overensstemmelse med kriterierne i Blå Flag. I løbet af sæsonen vil Blå Flag kontrollører besøge alle havne og strande som har fået tildelt flaget, for at sikre at forholdene er i orden, også når de mange gæster besøger destinationerne.
 Kriterier for Blå Flag
Det er forskellige kriterier der gør sig gældende for, om en havn eller strand kan tildeles det Blå Flag. Se kriterierne på www.blaaflag.dk
 Fejring ved Blå Flag hejsning
De fleste kommuner vælger, at fejre tildelingen af Blå Flag med et arrangement der suppleres med en eller flere aktiviteter. Man vil kunne finde mere information om arrangementerne på www.blaaflag.dk sidst i maj.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu