Flere bliver mødre i 40erne

18. februar 2013 10:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Flere bliver mødre i 40erne
Gravid

Flere og flere kvinder bliver mødre, når de er i 40’erne, viser nye tal fra Statens Serum Institut. Arkivfoto.

Andelen af børnefødsler, hvor mor har passeret de 40 år, har aldrig været højere. Det skriver Kristeligt Dagblad.

 

Ifølge avisen viser tal fra Statens Serum Instituts statistikdatabase, at der i 2012 blev sat rekord i antallet af børn født af mødre i alderen 40 til 45 år. Aldersgruppen over 45 år oplevede også en stigning sidste år til over 100 børn.

Seniorforsker i familieliv ved Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, Mogens Nygaard Christoffersen, kæder krisen sammen med de sene fødsler.

»Krisen rammer de unge, der skal stifte familie og få børn. Der er usikkerhed på arbejdsmarkedet, og så udskyder man børnefødslerne,« siger han blandt andet til Kristeligt Dagblad.

De sene fødsler har både fordele og ulemper, siger sundhedsplejerske og ph.d. i sundhedsvidenskab Else Guldager til Kristeligt Dagblad.

»De ældre forældre er lige så gode forældre, men alderen gør noget ved en. Man bliver mere følsom over for ikke at sove om natten, man har ikke ungdommens ubekymrethed,« nævner hun som en ulempe.

Fordelen er omvendt, at de ældre forældre har mere ro på, mere rummelighed og en mindre hektisk tilværelse som unge forældre.

Else Guldager konkluderer over for avisen, at forældrene i 40erne hverken er bedre eller dårligere til at påtage forældreopgaven.

»De er bare en anden slags forældre,« siger Else Guldager.

Mødrene i alderen 40 til 45 år fik i 2012 1.909 børn, hvilket svarer til 988 børn per 100.000 kvinder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu