ANNONCE

Flere butikstyverier 

11. december 2020 09:21 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det virker til at være et stigende problem.

Flere butikstyverier 
I USA tyder noget på, at et stigende antal borgere ikke har råd til mad. Genrefoto.

I USA tyder noget på, at en større og større del af befolkningen er ved at være desperate over situationen, hvor tusindvis af borgere dør dagligt af coronavirus covid-19, og hvor arbejdsløsheden har ramt mange hårdt.

Chron.com skriver, at mængden af butikstyverier i landet ser ud til at være stigende på tværs af landet, og det mest sigende om tyverierne er det, der bliver stjålet; brød, pasta og mad til spædbørn, altså det mest basale, mennesker har brug for for at overleve.

Joo Park er bestyrer af en butik i Washingon centrum, og Joo fortæller, at pandemiens ankomst også betød, at han pludselig mødte butikstyve dagligt. På nuværende tidspunkt er mængden af butikstyverier hos Joo Park fordoblet, siden coronakrisen begyndte at rulle hen over verden, og han er ikke ene om at have den oplevelse.

Når han spørger butikstyvene, hvorfor de stjæler, siger de ting som “jeg er sulten.”

– Og hvad skal man så gøre, siger Joo Park retorisk.

Folk sulter

Chron.com skriver, at op mod 54 millioner amerikanere har svært ved at få råd til at spise sig mætte, et tal der er steget med 45% siden 2019, og selvom det er normalt, at mængden af butikstyverier stiger under en krise, tyder noget på, at denne krise er værre end de andre.

Chron.com henviser til Read Hayes, ekspert i kriminalitet, og selvom det endnu er for tidligt at sige noget endegyldigt, er der ifølge Read Hayes noget, der peger på, at covid-19 er årsag til, at rigtig mange amerikanere ikke har råd til mad.

Ifølge Chron.com sagde næsten 26 millioner adspurgte amerikanere i november, at de fik nok mad. Census Bureau har undersøgt den slags siden 1998, og tallet har aldrig været højere, end det er nu.

Chron.com har talt med Jean, der er en af de mange borgere, der fortæller om, hvorfor de stjæler mad fra butikker. Hun stjal for at skaffe mad til sig selv og sin søn i en periode, til hun sikrede sig et nyt job, og hun siger, at hun håber, hun aldrig bliver nødt til at stjæle fra butikker.

– Jeg ved, hvordan det er at gøre alt, hvad du kan og stadig ikke nå i mål, og jeg ved, at det kan ske igen en dag, siger hun.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu