Flere cyklister kommer alvorligt til skade

5. juli 2012 16:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Flere cyklister kommer alvorligt til skade
Billede mangler

Brækkede arme, forstuvede fødder og hjernerystelser er blandt de hyppigste skader, når cyklister kommer til skade i trafikken.
Og det gør cyklisterne i stigende grad. Faktisk er antallet steget fra 2010 til 2011 med 20 procent til 860 og de alvorlige skader med 30 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.
Dermed går udviklingen også den stik modsatte vej af, hvordan den generelle udvikling er. For alle trafikanter falder antallet af personskader med 3,4 procent, viser tallene.
Cyklistforbundet kalder udviklingen beklagelig, men landsformand Claus Hansen vurderer samtidig, at stigningen skyldes, at 2010 var et særligt godt år for cyklisterne.
– I det lange tidsforløb er der faldende ulykker, så det her er en undtagelse. Vi mener i hvert fald ikke, at det er blevet farligere at køre på cykel, siger han.
Det er oftest sammenstød med bilister, der er skyld i, at cyklisterne kommer til skade. Derfor advarer cykelformanden især mod brugen af mobiltelefon og andre elektroniske instrumenter, når trafikanterne færdes på vejene.
– Den omsiggribende brug af mobiltelefon og andre instrumenter kan distrahere og betyde meget i forhold til ulykker, hvis en bilist snakker i telefon, eller en cyklist ikke ser sig for, fordi han sidder og sms’er, siger Claus Hansen.
Han efterlyser samtidig mere fokus på cyklisterne i trafikkampagnerne – og det er dokumentationschef Jesper Sølund fra Rådet for Sikker Trafik lydhør over for.
– Vi kan se der er en pæn stigning på de alvorlige skader. Dem må vi analysere dybere ned i og se på, om det giver anledning til, at vi gør en ekstra indsats her. Enten vejteknisk eller kommunikationsmæssigt og kampagnemæssigt, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu