Flere danskere er slet ikke bange for vold

2. marts 2012 09:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Flere danskere er slet ikke bange for vold
Billede mangler

Siden midten af halvfemserne er andelen af danskere, som bekymrer sig om vold og kriminalitet, blevet mere end halveret.
Samtidig er andelen af danskere, som slet ikke bekymrer sig om vold og kriminalitet, steget til det næsthøjeste niveau nogensinde, viser tal fra Justitsministeriets Forskningskontor.
Justitsminister Morten Bødskov glæder sig over udviklingen, men understreger samtidig, at bekæmpelse af kriminalitet fortsat er en stor opgave.
“Det er vigtigt, at vi hele tiden er i hælene på de hårdkogte kriminelle. Rockere og bander skal konsekvent efterforskes og retsforfølges. I 2012 har Rigspolitiet da også sat et mål om, at der hele tiden skal sidde mindst 300 rockere og bandemedlemmer fængslet,” siger Morten Bødskov i en pressemeddelelse.
I 1993 bekymrede omkring 70 pct. af danskerne sig meget for vold og kriminalitet, men siden da er det tal faldet til 31,5 pct. i 2011, hvilket er et af de laveste niveauer, siden man begyndte at registrere tendensen i 1986.
På samme måde var kun to pct. af danskerne slet ikke bekymrede for vold og kriminalitet i 1993, hvilket også har ændret sig markant siden da.
I dag er 15 pct. slet ikke bekymrede, hvilket er det næsthøjeste niveau nogensinde, viser tallene, som er statistisk valide.Læs analysen her.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu