Flere danskere snubler fredag den 13.

12. april 2012 13:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Flere danskere snubler fredag den 13.
Billede mangler

Der er god grund til at kigge sig for en ekstra gang, når kalenderen viser fredag den 13.
Den dag bliver normalt forbundet med sort uheld. Og noget tyder nu på, at der måske er noget om snakken.
Ny statistik fra Codan Forsikring viser nemlig, at der sker cirka 13 procent flere snubleskader den dag sammenlignet med alle andre fredage, skriver forsikringsselskabet i en pressemeddelelse.
Codan Forsikring har gennemgået en million skadesanmeldelser fra de seneste seks år og undersøgt, hvor mange og hvilke type af skader, der falder på fredag den 13. sammenlignet med både almindelige fredage og de øvrige ugedage.
“Det viser sig, at i løbet af de fredage, der falder på den trettende dag i en måned, så sker der gennemsnitligt 13,5 procent flere fald- og snubleskader i og uden for hjemmet. Så det er med at være på vagt over for løse gulvtæpper og glatte fortove,” siger produktdirektør Jesper Franch fra Codan.
Til gengæld er danskerne måske mere forsigtige i trafikken fredag den 13. sammenlignet med andre fredage.
Codans statistik viser nemlig også, at der sker næsten 50 procent færre trafikuheld og 13 procent færre skader på bilen fredag den 13. i forhold til alle andre fredage.
“Selvom der nok er tale om en tilfældighed og ikke et bevis for, at fredag den 13. er en mere uheldig dag end alle andre, kunne det godt lade til, at man bør kigge sig for en ekstra gang, når man sætter den ene fod foran den anden denne dag,” siger Jesper Franch.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu