Flere døde efter kraftigt jordskælv i Mexico City

19. september 2017 22:10 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Indbyggerne i Mexico City er flygtet ud af deres huse under skælv beregnet til 7,4, oplyser øjenvidner.

Mindst fem mennesker er omkommet i et kraftigt jordskælv i det sydlige Mexico, rapporterer lokale medier.

Skælvet, der ifølge Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse (USGS) har en beregnet størrelse på 7,1, har ramt det sydlige Mexico.

I hovedstaden, Mexico City, kunne mange af de 20 millioner indbyggere mærke husene ryste.

Flere bygninger i Mexico City står i brand, og der er mennesker fanget i de brændende bygninger, oplyser en embedsmand inden for landets civilforsvar.

Hovedstaden ligger omkring 150 kilometer nordvest for jordskælvets epicentrum.

Billeder på mexicansk tv og på sociale medier viser flere bygninger i Mexico City, der er kollapset. Mange andre bygninger er kraftigt beskadiget. Andre steder er biler knust unde murbrokker, der er revet løs fra bygningerne.

Folk strømmer ud på gaderne

Tusinder af mennesker er flygtet ud af bygningerne og befinder sig i storbyens gader, oplyser øjenvidner.

En lugt af gas hænger i byens gader flere steder, skriver nyhedsbureauet dpa. Myndighederne giver de mange mennesker, der er flygtet ud i gaderne, besked på ikke at ryge, fordi der er fare for, at ødelagte gasledninger kan forårsage eksplosioner.

Den internationale lufthavn i Mexico City er lukket på grund af naturkatastrofen, oplyser lederen af Mexicos redningstjenester.

Omfattende skader

Jordskælvet ramte otte kilometer sydøst for den mindre by Atencingo i delstaten Puebla på 51 kilometers dybde, oplyser USGS.

Der ligger flere mindre byer omkring epicentret. Der er endnu ikke overblik over skaderne her, ligesom der meget vel kan komme flere meldinger om dødsofre.

Reuters skriver, at der er sket “omfattende skader” på bygninger i det sydlige Mexico.

Rystelserne begyndte blot et par timer efter, at mange mexicanere havde deltaget i en landsdækkende øvelse om, hvordan man skal forholde sig i tilfælde af et jordskælv.

Den omfattende øvelse finder sted på 32-års-dagen for et ødelæggende jordskælv i Mexico 19. september 1985, hvor mindst 10.000 mennesker blev dræbt.

Andet jordskælv på to uger

Det er mindre end to uger siden, at det sydlige Mexico blev ramt af et voldsomt jordskælv, der har krævet mindst 98 menneskeliv.

Skælvet 7. september var det kraftigste, der har ramt landet siden 1985. Det havde en beregnet styrke på 8,1.

Mexicos børs oplyser, at den har indstillet handlen midlertidigt. Valutaen, peso, dykkede en smule i forhold til den amerikanske dollar, i minutterne efter, at skælvet var indtruffet.

Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrer på Twitter danskere i området til at kontakte pårørende og give lyd fra sig.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu