ANNONCE

Flere døde med coronavirus i Danmark

19. april 2020 14:35 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Tallene er stadigt stigende.

Yderligere ni er døde med coronavirus i Danmark, viser tal fra Statens Serum Institut søndag. 355 er døde i alt.

Yderligere ni er døde med coronavirus i Danmark, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI) søndag. 355 er døde i alt.

Det vides ikke med sikkerhed, om coronavirusset har været årsagen til, at de har mistet livet. Alle, der dør inden for 60 dage efter at være testet positiv for coronavirus, tæller med i statistikken.

Langt størstedelen af de døde havde inden for de seneste år været indlagt med diagnoser som eksempelvis diabetes, kræft og hjerte-kar-sygdomme.

Der er søndag 2 flere indlagt med coronavirus, end der var lørdag. 319 er indlagt i alt. 84 af dem er indlagt på intensiv, heraf er 73 i respirator.

Især i hovedstadsområdet hærger virusset. Her er over halvdelen – 167 – af coronapatienterne indlagt.

Også antallet af personer, der er bekræftet smittet med coronavirus, er steget fra lørdag til søndag. 7384 er konstateret smittet i alt. Det er 142 flere end lørdag.

Tallene er dog behæftet med usikkerhed. Det er langtfra alle, der udviser symptomer på coronavirus, der testes.

Det reelle smittetal kan være 30-70 gange højere, har SSI tidligere vurderet.

Der er blevet taget 94.277 test for coronavirus i Danmark. Det er knap 3000 flere end lørdag.

Coronavirus i Danmark

Sygdommen kom officielt til Danmark den 27. februar 2020. Jakob Tage Ramlyng, ansat ved TV2, fik æren af at være den første person, der officielt blev ramt af coronavirus covid-19 (tidligere 2019-nCoV), og han blev den 5. marts også den førte dansker, der officielt slap af med sygdommen igen.

Symptomer på coronavirus

Oplever du følgende symptomer, kan det være fordi, du lider af sygdommen:

– Feber
– Tør hoste
– Besværet vejrtrækning
– Åndenød

Hvis du oplever symptomerne, er det vigtigt, at du ringer til din egen læge, eller vagtlægen, inden du begiver dig ud offentligt. Herefter bliver der truffet beslutning om, hvad du kan gøre.

Fakta

Brød ud på marked

Hele miseren om den berygtede coronavirus 2019-nCoV startede i slutningen af 2019, da verdenssundhedsorganisationen, WHO, blev alarmeret om flere udbrud af lungebetændelse i Wuhan i Kina.

Til stor bekymring for organisationen var der ikke andre eksisterende virusser, der mindede om den, der lå bag udbruddene af lungebetændelse. Det bekymrende var, at det var svært at danne sig et overblik over, hvilken effekt virussen har på mennesker, hvis den er ukendt.

Den 7. januar 2020 var der dog gennembrud i sagen om coronavirus 2019-nCoV, da kinesiske myndigheder havde identificeret virussen til at være en coronavirus. Virussen blev på daværende tidspunkt sat i familie med SARS og MERS, som er nogle af verdens farligste sygdomme. Her modtog virusset også navnet coronavirus 2019-nCoV.

Den viden, man i foråret 2020 havde samlet sammen om sygdommen viste, at det først og fremmest er ældre og svagelige mennesker, der risikerer at blive hårdt ramt af sygdommen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu