ANNONCE

Flere dræbt efter vulkanudbrud i New Zeland

9. december 2019 09:55 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Vulkanudbrud på White Island i New Zealand har mandag kostet mindst en person livet.

Fisker Dan Harvey befandt sig på havet 30 kilometer fra øen White Island i New Zealand, da øens vulkanen gik i udbrud.

– White Island ryger ofte en lille smule, men så kunne vi se en mindre sprængning, og den tog til og blev bare større, og det lignede, at en eksplosion fra helvedet var under opsejling, siger han til den newzealandske tv-station TVNZ.

Artiklen fortsætter under videoen

Vulkanudbruddet mandag eftermiddag lokal tid har kostet mindst fem personer livet, mens der befandt sig knap 50 mennesker på eller nær øen på den nordlige østkyst i landet.

– Nogle af disse mennesker er blevet bragt i land. Men der er fortsat et antal, som menes at befinde sig på øen, og som vi ikke kan gøre rede for, oplyser de lokale myndigheder til offentligheden

Udenrigsministeriets Borgerservice i Danmark har ingen meldinger om, at der skal være danskere blandt de tilskadekomne efter et voldsomt vulkanudbrud på White Island i New Zealand mandag eftermiddag lokal tid.

– Generalkonsulatet i Auckland og den danske ambassade i Canberra følger situationen tæt og er i dialog med de lokale myndigheder, lyder det fra borgerservice.

Rystede passagerer

Ifølge mediet NZ Herald var en af de omkomne person passager på et krydstogtskib, der mandag befandt sig i bugten Bay of Plenty, hvor White Island ligger.

De øvrige passagerer er rystede over udbruddet.

– Åh min Gud. Det er virkelig skræmmende og så, så forfærdeligt, siger australske Rachel Brown til NZ Herald.

Der er op til 27 savnede personer. Rederiet New Zealand Cruise (NZCA) har udtrykt sin bekymring for, at flere passagerer er omkommet.

– Vi vil gerne udtrykke vores inderlige bekymring over for passagererne og deres familier, siger administrerende hos NZCA direktør Kevin O’Sullivan til det newzealandsk medie.

Turistmål

Der bor ingen mennesker på White Island, men det er muligt for turister at besøge den.

Optagelser fra et kamera, som er monteret på vulkanøen, viser folk, der går mod vulkanen, lige før den går i udbrud.

Den amerikanske turist Michael Schade har lagt en video på Twitter af en enorm askesky, der står op fra øen. Videoen er optaget fra en båd på vej væk fra øen.

– Det er så svært at tro. Hele vores gruppe stod bogstaveligt talt ved kanten af det største krater, mindre end 30 minutter før den brød ud, skriver Michael Schade på Twitter.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu