Flere end 230 sårede ved egyptiske demonstrationer

25. januar 2013 21:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Flere end 230 sårede ved egyptiske demonstrationer
Billede mangler

Mange mennesker er blevet såret under demonstrationen på toårsdagen for opstanden mod Egyptens tidligere præsident Mubarak.

 

Modstandere af landets præsident, Mohamed Morsi, og Det Muslimske Broderskabs allierede demonstrerede i tusindvis på Tahrirpladsen for at vise deres utilfredshed med, at de krav, som fulgte med revolutionen, bliver ignoreret af islamisterne.

Hundredvis af unge har været involveret i blodige sammenstød med politiet i hovedstaden Cairo, hvor ambulancerne ifølge Reuters har kørt i pendulfart til og fra pladsen. I Cairo og storbyerne Alexandria og Suez, hvor gadekampene har været hårdest, er to statsejede bygninger blevet angrebet som et symbol på, at regeringen er målet.

Det kom også til gadekampe i byen Ismaila, hvor demonstranter satte ild til Det Muslimske Broderskabs partikontorer.

Demonstrationerne vidner om splittelsen mellem egyptiske islamister og deres sekulære modstandere. Sidstnævnte mener, at præsident Mohamed Morsi og hans islamistiske tilhængere har forrådt revolutionen.

Utilfredsheden bunder blandt andet i den forfatning med klare islamistiske aftryk, som i slutningen af 2012 blev vedtaget ved en folkeafstemning. Kristne, liberale og sekulære kræfter kritiserede forfatningen for ikke at tage hensyn til minoriteter, mens menneskerettighedsgrupper har gjort opmærksom på, at forfatningen svækker grundlæggende menneskerettigheder og kvinders rettigheder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu