ANNONCE

Flere får hjerneskader

4. september 2020 16:20 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Flere unge er fortsat indlagt efter bunkerfest.

Flere er fortsat indlagt, efter mere end 200 mennesker deltog i en stor fest i en nedlagt beskyttelsesbunker i Oslo natten til søndag den. 30. august.

Det skriver det norske medie VG.

Ifølge afdelingsleder Dag Jacobsen fra Akutmedicinsk afdeling på Oslo Universitetshospital er det uvist, om de indlagte vil komme sig uden mén:

– Vi ved ikke helt, hvordan det kommer til at gå dem. Det er meget alvorligt, hvis du får en hjerneskade når du er teenager eller i dine tidlige tyvere, siger han til VG.

Ifølge Dag Jacobsen vil op mod en tredjedel af patienterne kunne udvikle neurologiske senskader. Det kan blandt andet udmønte sig i hovedpine, koncentrationsbesvær, nedsat hukommelse og Parkinsons. Der findes ingen umiddelbar behandling, men tilstand kan i nogle tilfælde gå i sig selv igen.

Ønsker det ikke for nogen

Sygehuset udtaler sig efter at have diskuteret sagen med de pårørende til de indlagte, skriver NRK.

Da det blev meldt ud, at ingen længere var i livsfare efter festen, opstod der nemlig en tendens til, at man i offentligheden har regnet festen som ufarlig, mener de pårørende.

Dét rygte vil man nu gerne mane i jorden:

– Det er en type information, vi vil til livs.. Jeg får opkald og mails fra eksperter over hele verden, der undrer sig over, hvordan det kan være så godt. Tilsyneladende ud fra det, de har hørt medierne. Mit svar er: Det er ikke gået godt for alle, siger Dag Jacobsen.

Sådan skete det

Der udvikledes kulilte i beskyttelsesrummet, hvor flere end 200 unge festede, på grund af en generator eller andet, der sørgede for strøm til anlæg og lys.

Politiet blev opmærksom på den ulovlige fest, fordi en patrulje tilfældigt mødte på en samling unge, der virkede underligt omtågede.

Nede i selve fest-grotten på Collettsgate fandtes syv unge mennesker desuden besvimet på grund af kulilteforgiftning. Kulilte er en usynlig gas, der heller ikke lugter.

I galleriet over artiklen kan du se billeder fra selve grotten, da pressen for nyligt blev inviteret indenfor – inden politiet plomberede indgangen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu