ANNONCE

Flere fanget: Politi i aktion mod vanvidskørsel

22. januar 2020 10:58 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Nordjyllands Politi var vakse ved havelågen, da de nappede fem ulovlige knallerter på en skolevej.

I denne uge har politikredsene særligt fokus på knallerter. Det kunne knallertkørere i Vrå mærke mandag, da Nordjyllands Politi gennemførte en aktion.

Borgere i området har i længere tid været generet af den vanvidskørsel, der er foregået på knallert, skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter videoen

Skaber utryghed

Politiet i Hjørring har i nogen tid haft særligt fokus på vanvidskørsel, der har skabt utryghed i lokalområdet.

Politiet har benyttet sig af en lang række præventive tiltag som besøg hjemme hos unge, mens de også har intensiveret deres kontroller af knallerter.

Efter en rutinemæssig skolevejskontrol ved Vrå Skole gjorde politiet noget af et kup.

En vaks aktion

Fem betjente var stillet til rådighed i forbindelse med kontrollen ved skolen. Her blev en ulovlig knallert standset. Men det viste sig, at det ikke var den eneste ulovlige knallert i området.

En årvågen borger kunne nemlig berette betjentene om, at der – efter politiets fangst af den ulovlige knallert – var nogle unge knallertkørere, der parkerede deres knallert i skoven tæt ved skolen for ikke at blive taget af politiet.

– Den vakse borger kontaktede os, og så gik det stærkt: Efter hurtig rekognoscering fik vi stablet det nødvendige på benene til at foretage en effektiv kontrol, blandt andet stophold, forklarer politikommissær Michael Karstenskov.

Ulovlige knallerter undersøges

Betjentene var hurtige til at få lukket stien, så de unge knallertførere ikke kunne komme ud uden at møde en betjent.

Politiet tog derfor de fem knallerter, som blev fundet i skoven, med på politistationen i Hjørring.

Knallerterne skal undersøges af en bilinspektør, der skal se på fejl, mangler, og om der er sket ændringer på knallerterne. Det er også den undersøgelse, der ligger til grund for, hvor stor en bøde de unge kan se frem til.

Det bliver dog en dyr omgang, for bøderne starter ved 2000 kroner som minimum. Derudover gør det sig også gældende om, der forekommer tidligere trafikforseelser hos modtageren af bøden.

Farlige i trafikken

Politiet understreger, at det ikke er en god idé at køre på ulovlige knallerter.

– Generelt må vi sige, at ulovlige knallerter er farlige i trafikken og til gene for den. Det handler om sikkerhed og tryghed i trafikken for både de unge selv og alle andre, siger politikommissæren.

Politikommissæren opfordrer forældre til at tage en snak med de unge om, hvordan man skal køre på knallert, så det foregår på lovlig vis.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu