Flere frivillige overtager velfærdsopgaver

1. februar 2013 10:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Flere frivillige overtager velfærdsopgaver
Billede mangler

Flere velfærdsopgaver i kommunerne bliver udført ved hjælp af frivillige, viser en rundspørge, som DR Nyheder har foretaget blandt 59 af landets 98 kommuner.

 

– Det er en accept af, at de frivillige kan varetage opgaver, som tidligere var defineret som kommunale velfærdsopgaver, siger Lars Skov Henriksen, som er forsker i frivillighed på Aalborg Universitet, til dr.dk.

Og tendensen vil fortsætte. Knap ni ud at 10 kommuner forventer således, at frivillige i stigende omfang vil komme til at hjælpe med visse kommunale opgaver i fremtiden på blandt andet plejehjem eller i forbindelse med vedligeholdelse. De frivillige kræfter er efterspurgt, lyder det fra Lars Skov Henriksen.

– Vi vil se en bevægelse i retning af, at kommunerne og det offentlig vil efterspørge frivillige på områder, vi ikke har set før, siger han til dr.dk.

Syv ud af 10 kommuner oplyser, at de benytter sig af frivillige for at kunne give borgerne en service, der ellers ville have været umulig at tilbyde, og otte ud af 10 kommuner har konkrete planer om at inddrage frivillige til at løse velfærdsopgaver inden længe. Knap ni ud af 10 har endda formuleret en frivillighedsstrategi, mens nogle har ansat en decideret frivillighedskoordinator.

– Det er noget nyt, at kommunerne så strategisk og politisk overvejer, om de frivillige er en ressource, man mere systematisk kan tænke ind i de offentlige opgaver, siger Lars Skov Henriksen til dr.dk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu