ANNONCE

Flere indlagte: Her er de nye corona-tal

10. maj 2020 14:47 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Antallet af indlagte der er relateret til coronavirus, er steget med to siden lørdag. Dermed nærmer tallet sig igen 200.

Flere indlagte: Her er de nye corona-tal
Dødstal og antal indlæggelser stiger. Foto: Scanpix

I sin daglige rapport om smitte, forløb og dødsfald relateret til coronavirus og medfølgende covid-19 uddyber Statens Serum Institut (SSI) søndag, at der nu er sket en stigning i antallet af indlagte.

Mellem fredag og lørdag faldt antal indlagte i Danmark med 11, men til søndag er det så steget med to, så nu er 196 personer indlagt med coronavirus i Danmark. Dødstallet – og de øvrige tal – er ligeledes steget.

Således er i alt 529 personer, der har været smittet med coronavirus eller syge med covid-19 i Danmark, døde. Det betyder, at der er registreret tre dødstal siden lørdag. Som nævnt et utal af gange er der ikke entydigt bevis for, at personer er døde af coronavirus – nærmere med.

Det skyldes, at alle, der er testet positiv og dør indenfor 60 dage her fra, vil indgå i statistik – uanset hvad de dør af.

Indlagte

Af de 196 indlagte er 40 på intensiv, mens 33 af dem er i respirator. Det er en stigning på én begge steder. Der er registreret indlæggelse i tre regioner. Henholdsvis Hovedstaden, Midtjylland og Syddanmark. Den totale stigning er kun på to, fordi en person i Region Nordjylland ikke længere er indlagt.

Der er siden marts registreret daglige nyindlæggelser – også i stor grad – men der udskrives samtidig personer, og derfor regulerer det daglige indlæggelsestal sig tilpassende. Der er markant flest indlagte i Region Hovedstaden.

Samtidig er Region Nordjylland fortsat den region med færrest indlagte. For nuværende er blot otte personer indlagt her. Det er samtidig den folkefattigste region.

I sin rapport skriver SSI desuden, at der i alt er eller har været 2100 personer indlagt i Danmark.

Døde

Et af nøgleordene i hele snakken om coronavirus og covid-19 er “komorbiditet”. Det er ordet, der betegner de døde med en underliggende sygdom. En underliggende sygdom betyder, at man inden for de seneste fem år har været i kontakt med hospitalsvæsenet med en række alvorlige sygdomme. Eksempelvis diabetes, KOL eller kræft.

I Danmark er 83 procent af alle corona-dødsfald noteret med “komorbiditet”, fremgår det i rapporten. Det betyder altså, at 439 af de mere end 500 døde har haft en underliggende sygdom. Langt de fleste smittede med coronavirus er kvinder, men det er oftest mænd, der dør.

301 mænd er døde, mens 228 kvinder er døde. De fleste er døde i Region Hovedstaden, og de fleste døde har været over 70 år. Til sammenligning er andelen af dødsfald i alderen 0-59 på bare 18, hvor af de 11 har haft underliggende sygdomme.

Aldersgruppen er slået sammen af diskretionshensyn. 10.429 er desuden bekræftet testet positive, og 8.217 er 14 dage efter konstateret smitte ikke indlagt eller død og noteres derfor som værende ovre infektionen.

55 af de bekræftet smittede er ikke danske statsborgere.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu