ANNONCE

Varmeregning amok? Nu kan du få særligt tilskud

3. marts 2021 06:32 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

En politisk aftale gør, at det oftere bliver muligt at søge om tilskud til energirenovering af hjemmet

I efteråret var der så stor interesse for at søge tilskud til energirenovering af sit hjem, at langt fra alle ansøgere endte med at få tilskud.

For at flere kan få et økonomisk bidrag i de kommende ansøgningsrunder er et politisk flertal enedes om at justere tilskudsordningen.

Det oplyser Klimaministeriet i en pressemeddelelse.

– Der har været en helt overvældende interesse for at søge tilskud til udskiftning af olie- og gasfyr og energiforbedringer.

– Det er naturligvis meget positivt, at danskerne har taget så godt imod ordningen. Men det betød desværre også, at mange oplevede at få et afslag.

– Derfor har vi nu handlet hurtigt og tilpasset puljen, så flere kan få tilsagn om tilskud fremadrettet, siger klimaminister Dan Jørgensen (S).

Fra blandt andre installatører af varmepumper har der lydt en bekymring for, at tilskudspuljen medfører en “stop-go”-effekt på markedet.

Det betyder, at forbrugerne har holdt igen med at investere, til det igen har været muligt at få et tilskud.

Derudover har tilskudspuljen fået kritik for at have for høje tilskudssatser.

Ordningen er blevet justeret

De to kritikpunkter er blevet imødekommet i forbindelse med justeringen af ordningen.

– Vi lærer af vores erfaringer og lytter til den kritik, vi får. Derfor tilpasser vi nu puljen, så vi nedbringer sagsbehandlingstiden, og så flere kan få tilskud. Samtidig imødegår vi de mulige negative effekter på markedet.

– Desuden sikrer vi med flere årlige ansøgningsrunder, at man ikke skal vente et helt år, før man kan søge igen, hvis man får afslag.

– Vi vil følge udviklingen tæt, så vi hele tiden sørger for, at de mange midler, vi har afsat til klimavenlig varme, bliver anvendt så effektivt som muligt, siger Dan Jørgensen i pressemeddelelsen.

Der er i alt afsat mere end 2,3 milliarder kroner til tilskudspuljen. De første 245 millioner kroner blev udmøntet i foråret til 5420 boligejere. Der var dog flere end 19.000 boligejere, der havde søgt om tilskud.

I år forventes der alene at blive fastlagt tre ansøgningsrunder. Den første af runderne åbner i ugen efter påske. Et tilsagn om tilskud gælder i to år.

Aftalen om at justere tilskudsordningen er indgået af regeringen, Venstre, DF, De Radikale, Enhedslisten, Konservative, Liberal Alliance og Alternativet.

Klik videre i galleriet ovenfor artiklen og se gode råd til, hvordan du kan spare på varmeregningen.

Fakta

Her får vi penge fra det offentlige

Vi har her samlet en opgørelse over de mest gængse udbetalinger fra det offentlige til borgere.

Alle udbetalinger fra det offentlige bliver overført til den enkelte borgers NemKonto.

Du kan se mere om de enkelte ydelser, hvem der kan modtage dem og hvornår de bliver udbetalt, ved at trykke på de enkelte typer:

Udbetaling af ATP
Udbetaling af Boligstøtte – Boligsikring
Barselsdagpenge
Begravelseshjælp
Børnepenge (Børne- og Ungeydelse)

Dagpengesats
Efterløn – hvornår kan jeg gå på efterløn
Fleksydelse
Førtidspension udbetales
Udbetaling af Folkepension
Folkepensionens grundbeløb
Feriepenge

Kontanthjælp
Ledighedsydelse
Lønudbetaling
Penge tilbage i skat
Revalidering
Ressourceforløbsydelse
Sygedagpenge
Udbetaling af SU
Uddannelseshjælp
Ældrecheck

NemKonto er det fælles offentlige udbetalingssystem. Alle udbetalinger fra det offentlige bliver overført til din NemKonto. Din NemKonto er en helt almindelig bankkonto, som du har i forvejen. Mange bruger deres lønkonto som NemKonto.

NemKonto-systemet betyder, at de offentlige myndigheder udbetaler til din konto via dit CPR-nummer. NemKonto-systemet er dermed en database, som kobler dit CPR-nummer med den bankkonto, som du har valgt som din NemKonto.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu