Flere kilder bekræfter atomprøvesprængning i Nordkorea

12. februar 2013 05:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Flere kilder bekræfter atomprøvesprængning i Nordkorea
Billede mangler

NORDKOREA: Mens en diplomat fra USAs nationale sikkerhedsråd har oplyst til Reuters, at der er tale om en atomprøvesprængning i Nordkorea, bekræfter det internationale atomagentur The Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty Organization (CTBTO), der har mere end 270 målestationer verden over, at den seismiske aktivitet har »tydelige eksplosionslignende kendetegn«.

 

»CTBTOs overvågningssystem har registreret usædvanlig seismisk aktivitet i Nordkorea. Vores analytikere er i øjeblikket ved at studere data,« skriver CTBTO på Twitter ifølge Reuters.

I mellemtiden oplyser Sydkoreas forsvarsministerium, at skælvet i Nordkorea kan være 10 kiloton eller endnu stærkere.

Meldingerne kommer efter, at USAs geologiske overvågningscenter (USGS) har registreret seismisk aktivitet i Nordkorea svarende til et jordskælv på 4,9 på Richterskalaen. Men da seismisk aktivitet normalvis ikke forekommer i Nordkorea, tyder meget på, at landet har gennemført sin tredje atomprøvesprængning.

Ifølge USGS fandt skælvet sted klokken 11.57 lokal tid, og epicentret lå i en dybde af blot én kilometer og tæt på Nordkoreas mest kendte atomprøvesprængningsområde.

Det sker efter ugers spekulationer om, at endnu en atomprøvesprængning i Nordkorea var nært forestående.

To timer inden, USGS registrerede den usædvanlige aktivitet, havde Nordkorea truet med at foretage en »handling af høj intensitet… så landet umiddelbart efter, en ordre er blevet udstedt, kan ødelægge Amerika og den sydkoreanske marionet-hær…«

Truslen kom på et møde i det regerende parti og blev rapporteret af det statsdrevne nyhedsbureau KCNA.

I sidste måned strammede FNs Sikkerhedsråd sanktionerne mod Nordkorea som en reaktion på, at landet i december foretog en raketaffyring.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu