ANNONCE

Flere kommuner kritiseres for digitalt sløseri

6. marts 2020 09:59 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Et teknologimedie har undersøgt, hvor sikre danske kommuners hjemmesider er.

Fire dansker kommuner kritiseres for ikke at sikre deres hjemmesider ordentligt for deres borgere. Techmediet Billig-Webhosting har undersøgt, om der er SSL på danske kommuners hjemmesider. For fire kommuner er svaret nej. Det skriver Paraply-virksomheden WebHub i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Billig-Webhosting arbejder til dagligt med at sammenligne, anmelde og teste webhoteller, som følge heraf har virksomheden en klar holdning til SSL; det skal alle hjemmesider have i dag.

Derfor er SSL vigtigt

Har en hjemmeside ikke SSL, vil flere webbrowsere advare brugeren om det ved at markere den som “ikke sikker.” Når en hjemmeside ikke er sikker, frarådes man at indtaste adgangskoder, kreditkortoplysninger og andre personfølsomme oplysninger, da de kan blive stjålet af hackere.

Billig-Webhosting skriver selv om problemet, at hackere kan infiltrere sider, der ikke kører med SSL, og gør de det, får de altså adgang til potentielt personfølsomme oplysninger.

Ifølge Billig-Webhosting sikrer SSL hjemmesider, også hvis de skulle blive hacket. Hackeren kan ikke se de informationer, der udveksles på en side, der er beskyttet af SSL.

Sådan kan det gå galt

Hvis en hjemmeside ikke er SSL-sikret, kan hackeren til gengæld manipulere med siden og eksempelvis ændre links, så brugeren pludselig ender på en hjemmeside, der er styret af hackeren.

Opdager brugeren ikke det, er vedkommende i fare for at blive snydt til at udlevere personfølsomme oplysninger, og rådet er kort og godt derfor, at man aldrig skal indtaste personfølsomme oplysninger på hjemmesider, der ikke benytter SSL.

De fire kommuner, der ifølge pressemeddelelsen ikke bruger SSL, er:

Brøndby kommune
Glostrup kommune
Ikast-Brande kommune
Varde kommune

Det siger kommunerne

Newsbreak.dk har kontaktet de fire kommuner for at spørge dem om, hvad de har at sige til, at kommunernes hjemmesider ikke benytter SSL.

Glostrup Kommune henviser til at svar, kommunen tidligere har givet, da en borger stillede kommunen samme spørgsmål.

“Vi har ingen oplysninger på hjemmesiden, som ikke er offentlige, så der er ingen sikkerhedsmæssige problemer med at anvende ukrypteret trafik. På et tidspunkt vil vi nok gå over til HTTPS, som er ved at være de facto-standard, men det er ikke højt prioriteret lige nu”.

Brøndby Kommune har oplyst, at der ér SSL på kommunens hjemmeside, men en fejl gør, at det ikke slår igennem. Kommunen har efter denne artikels udgivelse rettet fejlen, og SSL er derfor slået til på kommunens hjemmeside.

Varde Kommune har, efter at artiklen blev udgivet, oplyst, at kommunens hjemmeside fik SSL implementeret den 6. marts, altså i dag.

Newsbreak.dk venter fortsat på at få svar fra Ikast-Brande Kommune.

Undersøgelsen, der ligger til grund for omtalen i denne artikel, er oprindeligt lavet af Skjoldby.com. Du kan læse mere om undersøgelsen hos Skjoldby.com: Kommuners usikre hjemmesider.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu