ANNONCE

Flere kommuner overskrider kritisk grænse

10. september 2020 16:01 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

I alt 36 danske kommuner overstiger nu "bekymringsgrænsen".

Flere og flere kommuner registrerer et bekymrende antal smittede med coronavirus.

Det fremgår af Statens Serum Instituts daglige opgørelse over antallet af smittetilfælde i landets 98 kommuner i løbet af de seneste syv dage.

Sundhedsmyndighederne har en bekymringsgrænse ved 20 smittede per 100.000 indbyggere. Kommuner vil blive fulgt nøje, hvis de overskrider den grænse.

I alt 36 kommuner overskrider torsdag bekymringsgrænsen. Det er en stigning fra dagen før, hvor 28 kommuner overskred grænsen.

I galleriet over artiklen kan du se de kommuner, der har flere end 20 smittede per 100.000 indbyggere i den seneste uge.

Der er registreret 317 nye tilfælde af covid-19 i Danmark det seneste døgn.

Det er det højeste antal siden 8. april, hvor der var 408 nye smittetilfælde på én dag.

Når man ser på antallet af smittede, hører det med til at historien, at langt flere nu testes for covid-19. Derfor opdages der angiveligt flere tilfælde i dag end i foråret.

Torsdagens opgørelse er desuden lavet senere på døgnet end normalt, og derfor er der flere testede, der er med i opgørelsen, hvilket kan muligvis kan have indflydelse på det høje smittetal.

Torsdagens smittetal er det femtehøjeste, der er registreret på én dag under epidemien.

Yderligere restriktioner

76 af de smittede er fra København, og 18 er fra Frederiksberg. Begge er blandt de 18 kommuner, der er underlagt flere restriktioner end resten af landet.

I de 18 kommuner skal barer lukke klokken 24, og forsamlingsforbuddet er sænket fra 100 til 50.

Ud over flere smittede viser tal fra Statens Serum Institut (SSI), at antallet af indlagte med covid-19 stiger med 5 til 35. Yderligere én er død.

– Nu stiger smitten desværre igen. Vi er det svære sted, som vi kommer til at være, indtil der er en vaccine eller en behandling, siger Mette Frederiksen.

På trods af de høje smittetal afviser statsministeren, at landet bliver lukket ned, som det skete i foråret.

– Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for ikke at lukke ned, som vi gjorde 11. marts. Det var det rigtige at gøre dengang, det vil ikke være det rigtige at gøre igen, siger hun.

Torsdagens tal er højere end onsdagens tal, hvor der blev registreret 251 nye smittetilfælde med covid-19.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu