Flere kvote 2-ansøgere vil på KU

3. april 2013 11:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Flere kvote 2-ansøgere vil på KU
Billede mangler

Københavns Universitet (KU) har aldrig før haft så mange ansøgere til uddannelser via kvote 2, som det er tilfældet i år. Antallet af personer, der har søgt ind på KU via kvote 2 er steget fra 8.375 i 2012 til 8.606 i 2013.

 

»Dette års kvote 2-søgning afspejler de meget store stigninger, der har været til Københavns Universitets uddannelser via kvote 2 de seneste år. Siden 2009 er antallet af kvote 2-ansøgninger til Københavns Universitets uddannelser steget med næsten 70 procent,« siger studiechef Claus Nielsen i en pressemeddelelse.

Samtidig konstaterer universitetet, at størstedelen af samtlige kvote 2-ansøgere har haft KU øverst på prioriteringslisten, og mere end 50 procent af ansøgningerne til universitetet er ifølge KU ansøgerens første valg.

Kvote 2 leverer cirka ti procent af optaget på de fleste af Københavns Universitets uddannelser, men seks uddannelser har i år valgt at øge kvote 2-andelen.

»Det drejer sig blandt andet om husdyrvidenskab, idræt og sociologi, der hæver kvote 2-andelen fra ti til 20 procent,« siger Claus Nielsen.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu