ANNONCE

Flere lærlinge lander praktikplads

9. maj 2014 07:24 | Af: Ritzau Fokus
 
Flere lærlinge lander praktikplads
Arkivfoto. 3000 unge står fortsat uden praktikplads. Ud af dem er 1800 i skolepraktik. Foto: Buntzen Ole Polfoto

Arkivfoto. 3000 unge står fortsat uden praktikplads. Ud af dem er 1800 i skolepraktik.

Arkivfoto. 3000 unge står fortsat uden praktikplads. Ud af dem er 1800 i skolepraktik. Foto: Buntzen Ole Polfoto

Byggeriet har ansat 40 procent flere lærlinge de seneste tre måneder. 3000 unge mangler dog fortsat en plads.

Virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen har fået mere mod på at tage lærlinge, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

I årets første tre måneder er der indgået flere praktikaftaler i byggeriet end på tilsvarende tidspunkt de seneste fem år. Det viser tal for indgåede uddannelsesaftaler for marts i år, som Undervisningsministeriet netop har offentliggjort.

I forhold til sidste år er der alene tale om en fremgang på over 40 procent. Fremgangen kan dog på ingen måde imødekomme behovet for praktikpladser, idet flere end 3.000 unge står uden den ønskede praktikplads i en virksomhed i byggeriet. Heraf har knap 1.800 valgt at fortsætte uddannelsen i skolepraktik.

– Det er rigtig positivt, at der er tale om en flot fremgang i aftaler i forhold til sidste år. Man skal dog tænke på, at vi kommer fra et lavt udgangspunkt, idet der i begyndelsen af 2013 blev indgået få aftaler på grund af den lange vinter og halveringen af praktikpladspræmien med udgangen af 2012. Derfor holder den store fremgang ikke året ud, men der er ingen tvivl om, at der vil blive skabt flere praktikpladser i år end sidste år. Det er en positiv udvikling, og det er også godt for erhvervsuddannelsernes omdømme, siger Louise Pihl, afdelingschef i Dansk Byggeri.

Det er ikke mindst antallet af korte uddannelsesaftaler, som ikke omfatter den fulde uddannelse, der bærer fremgangen. Fra marts sidste år til marts i år er der alene tale om fremgang på 75 procent i de korte aftaler.

De korte aftaler udgør nu mere end en tredjedel af alle nye praktikaftaler i byggeriet.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu