Flere mænd end kvinder kommer til skade i trafikulykker

7. juni 2018 15:05 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk

Det går den rigtige vej med trafiksikkerheden herhjemme, oplyser Vejdirektoratet.

Færre personer kommer til skade ved trafikulykker, viser nye tal fra Vejdirektoratet.

I 2017 var der lige under 3.000 trafikulykker, hvor en eller flere personer blev dræbt eller kom til skade. Det er det laveste antal ulykker med personskade i de sidste 10 år. Det viser nye tal fra Vejdirektoratets ulykkesstatistik.

175 dræbte i trafikken i 2017 ligger på niveau med udviklingen for de seneste fem år.

Mænd bliver oftere dræbt i trafikken

Der var tre gange så mange mænd som kvinder, der blev dræbt i trafikken i 2017. Der var også langt flere mænd, der kom alvorligt til skade i trafikulykker, end kvinder, mens kønnene ligner hinanden mere, når det gælder lettere skader:

– Der er en tydelig tendens til, at mænd i endnu højere grad end tidligere er overrepræsenterede i dødsulykkerne. Hvor der for få år siden var to dræbte mænd for hver trafikdræbt kvinde, er der nu tre dræbte mænd for hver dræbt kvinde. Vi ved fra tidligere undersøgelser, blandt andet fra Havarikommissionen for Vejtrafikulykker, at mænd ofte er mere risikovillige i deres kørsel. Det kan være en del af forklaringen, siger leder af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling, Marianne Foldberg Steffensen, i pressemeddelelsen.

Flere mænd end kvinder kommer til skade på motoriserede køretøjer, mens kønnene er mere ens, når det gælder cyklister og fodgængere.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu