ANNONCE

Flere anholdt et år efter skuddrab

20. april 2020 19:35 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

En ung mand mistede livet, og fire andre blev såret under skyderi ved havnen i Rungsted i foråret 2019.

Flere anholdt et år efter skuddrab
Gerningsstedet var et stort kaos af skud, påkørsler og knivstik. Foto: Presse-fotos.dk

Mere end 12 måneder efter, at en 20-årig mand blev dræbt, og fire andre blev såret under et skyderi ved havnen i Rungsted, har politiet i Nordsjælland mandag anholdt en række mistænkte personer i sagen.

Det oplyser pressevagten ved Nordsjællands Politi.

De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør tirsdag formiddag i Retten i Helsingør. De er sigtet for drabsforsøg.

Nordsjællands Politi ønsker endnu ikke at oplyse, hvor mange der er anholdt.

Mange ramt

Skyderiet udspillede sig en lørdag aften for godt et år siden – den 6. april 2019 – hvor to grupper stødte sammen på Strandvejen i Rungsted nord for København.

Den 20-årige, der blev dræbt, døde af sine kvæstelser kort efter opgøret.

De fire, der blev såret, men overlevede, blev udsat for forskellige former for vold. En blev ramt i begge ben af skud. En anden blev stukket med en kniv, og de to sidste blev påkørt af en eller flere biler.

Adskillige personer blev anholdt i kølvandet på det voldsomme sammenstød, men flere af dem er siden blevet løsladt.

Grundlovsforhøret med de personer, der mandag er blevet anholdt, begynder tirsdag klokken 09.30.

Ét stort kaos

Af Newsbreak.dks tidligere dækning af sagen fremgik det, at episoden var ét stort kaos.

Politiet modtog en tidlig lørdag aften en anmeldelse om skyderi på Rungsted Strandvej. En 20-årig mand fra Nivå blev dræbt af skud, mens fire andre mænd i alderen 20-27 år var såret.

Tidligere har politiet givet indtryk af, at de fire sårede var blevet ramt af skud. Men på pressemødet kom det frem, at én blev såret af skud, én med knivstik, mens de to andre ser ud til at være påkørt af biler.

I alt 22 personer blev anholdt i kølvandet på episoden. Nogle blev anholdt på stedet, mens andre blev anholdt i Greve-området og andre steder på Sjælland.

Intern konflikt

Politiet har tidligere oplyst, at det er dets overbevisning, at sammenstødet skete i forbindelse med en konflikt mellem to kriminelle grupper, der holder til i Nivå og Kokkedal i Nordsjælland.

Den 20-årige mand, der mistede livet, var fra Nivå og har tidligere været sat i forbindelse med banden Loyal To Familia.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu