By ramt af serie af pakkebomber: To personer dræbt

12. marts 2018 23:07 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Politiet mener, at tre pakkebomber i amerikansk storby er forbundet. Politichef kender ikke motivet.

By ramt af serie af pakkebomber: To personer dræbt
- Vi ved ikke, hvad motivet kan være. Vi ved, at de hjem, hvor pakkerne er sendt til, tilhører afroamerikanere. Så vi kan ikke udelukke, at der er tale om hadforbrydelser, siger politichef Brian Manley i Austin, Texas, om tre pakkebomber. Foto: Sergio Flores/Reuters

En serie af pakkebomber ryster hovedstaden Austin i den amerikanske delstat Texas, hvor en 17-årig sort dreng har mistet livet og to sorte kvinder blev såret mandag.

Myndighederne opfordrer alle i byen til at ringe til politiet, hvis de modtager en uventet pakke.

Politiet arbejder ud fra en teori om, at tre pakkebomber, hvoraf de to er udløst mandag, er forbundet. Hændelserne er sket på tre forskellige adresser i Austin.

Det oplyser politiet i Austin på et pressemøde ifølge NBC News.

Den første eksplosion skete ved et hus i kvarteret Windsor Park, hvor en 17-årig dreng blev dræbt, og en 40-årig kvinde blev såret.

Senere mandag blev en ældre kvinde såret af en pakkebombe i kvarteret Montopolis nær lufthavnen.

Der er omkring otte kilometer mellem mandagens to bombeeksplosioner.

Den anden eksplosion skete, mens politichef Brian Manley holdt pressemøde om drabet på den 17-årige.

Politichefen blev derfor straks kaldt videre til det seneste gerningssted, hvor en 75-årig latinamerikansk kvinde blev alvorligt og potentielt livstruende såret.

– Vi ved ikke, hvad motivet kan være. Vi ved, at de hjem, hvor pakkerne er sendt til, tilhører afroamerikanere. Så vi kan ikke udelukke, at der er tale om hadforbrydelser, siger Manley.

Politichefen opfordrer folk til ikke at gå i panik.

– Det er ikke tid til at gå i panik, men tid til at være årvågen, og det er tid til at være opmærksom. Det er en tid til at stå sammen som by og få opklaret dette her, sagde Manley.

Politiet mener ifølge nyhedsbureauet AP, at de to bomber mandag er forbundet til en pakkebombe 2. marts, hvor en 39-årig sort mand blev dræbt.

Efterforskningen viser, at pakkerne formentlig er leveret privat. Ingen af de kendte pakkepostfirmaer har registreret forsendelser til de adresser, hvor bomberne er gået af.

De seneste hændelser sker samtidig med afviklingen af South By Southwest, som er en stor festival for musik, film og teknologi i Austin.

Men bomberne er eksploderet langt fra festivalen, og der er ikke umiddelbart meldinger om ekstra sikkerhed i forbindelse med arrangementet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu