ANNONCE

Flere penge i at være på kontanthjælp end på SU

30. august 2012 08:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Flere penge i at være på kontanthjælp end på SU
Billede mangler

Kontanthjælp giver flere penge end at være på SU og understøtter dermed ikke de unges incitament til at uddanne sig, mener tænketanken Kraka.
 
For næsten hver anden unge kontanthjælpsmodtager under 30 år kan det ikke betale sig at skifte sofaen ud med uddannelse.
De får nemlig flere penge ind på kontoen på kontanthjælp end på SU. Det viser en undersøgelse fra tænketanken Kraka, der bringes i Berlingske.
De unge under 25 år modtager 6.660 kr. før skat i dag, mens kontanthjælpsmodtagere uden børn kan hæve 10.335 kr.
SU-satserne ligger fra cirka 4000 til 6000 kroner før skat.
Og den forskel betyder, at mange unge mangler motivationen til at tage en uddannelse.
– Vi kan se, at det særligt er de unge under 30 år, som oplever, at deres rådighedsbeløb vokser. Spændet mellem kontanthjælp og SU er stort for de 25-29-årige, og det øger risikoen for frafald på studierne, siger ledende økonom i Kraka Jonas Zielke Schaarup til Berlingske.
De nye tal fra den røde tænketank passer som hånd i handske med Venstres ønske om, at de unge mellem 25 og 30 år skal ned på samme lavere kontanthjælpsydelse, som de unge under 25 år.
– Analysen understreger behovet for at udvide ungeindsatsen, så man får en lavere ydelse, når man er på kontanthjælp. Vi kan se, at det virker for unge under 25, siger Venstres arbejdsmarkedsordfører, Ulla Tørnæs til Berlingske.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu