Flere personer sigtet i sag om voldsomme hjemmerøverier

22. november 2017 18:07 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Hos politiet vil man dog have de fem personer sigtet for endnu flere forhold.

Flere personer sigtet i sag om voldsomme hjemmerøverier
De mange hjemmerøverier er langt fra opklaret, men man arbejder målrettet på det hos politiet. Arkivfoto.

Fem personer er af Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi blevet sigtet i en en sag om en række brutale hjemmerøverier. Hos politiet er der dog ingen tvivl om, at de fem personer står bag endnu flere, op mod 16, hjemmerøverier i en række forskellige politikredse. Det er politiet selv, der i en pressemeddelelse fortæller, at de fem personer nu konkret er blevet sigtet for at stå bag fem hjemmerøverier, og i pressemeddelelsen gøres det klart, at man forventer at sigte de mistænkte for langt flere forhold.

– I forhold til de resterende 11 forhold udestår der et omfattende efterforskningsarbejde, men vi er ganske optimistiske, idet vores efterforskning og ransagninger allerede har vist meget lovende sammenhænge til disse sager. I forbindelse med politiets ransagninger har vi således fundet så mange interessante effekter, at vi måtte bruge en større varebil til at bringe dem til politigården, fortæller politiinspektør Kim Kliver i pressemeddelelsen.

Newsbreak.dk har tidligere omtalt en del af de hjemmerøverier, sagen drejer sig om, og en af de ting, der har givet indikationer om, at de samme gerningsmænd stod bag flere hjemmerøverier, var måden de blev udført på.

En del af hjemmerøverierne har således fundet sted om natten, hvor flere gerningsmænd er brudt ind hos et offer. Hjemmets beboere er blevet sat ud af spillet, hvorefter at gerningsmændene har ledt og fjernet værdier, inden de er forsvundet igen.

Fem personer blev anholdt

13. november kunne politiet så annoncere, at de havde fået et gennembrud i de mange sager, der strækker sig over halvandet år og fire politikredse. De anholdte var fire herboende mænd på henholdsvis 17, 19, 22 og 47 år og en kvinde på 50 år.

De fem personer er formelt sigtet for at stå bag følgende hjemmerøverier:

* Den 13/11.2017 mod en adresse på Brostykkevej i Hvidovre
* Den 05/11-2017 mod en adresse på Klintholm Havnevej, Busemarke, 4791 Borre
* Den 16/10-2017 mod en adresse på Hæderdalsvej 2650 Hvidovre
* Den 15/08-2017 mod en adresse på Stubbekøbingvej 4800 Nykøbing Falster
* Den 09/11-2016 mod en adresse på Stationsvej , Tingsted, 4800 Nykøbing Falster.

Alt i alt efterforsker politiet 16 hjemmerøverier med de samme mistænkte. De fordeler sig på følgende politikredse:

* Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds – otte hjemmerøverier
*Sydøstjyllands politikreds – to hjemmerøverier
* Midt- og Vestsjællands politikreds – et hjemmerøveri
* Københavns Vestegns politikreds – fem hjemmerøverier

Samarbejdet er vigtigt

I pressemeddelelsen gør Kim Kliver det klart, at det er samarbejdet mellem de fire politikredse, der gør, at man opnår gennembrud i sagen, og at man tror på, at de mistænkte kan kobles til flere end de fem hjemmerøverier, de er sigtet for at stå bag.

– Alle involverede politikredse deltager i gennemgangen af de fundne effekter, og det lokale sagskendskab har båret frugt, idet der med deres hjælp er genkendt stjålne genstande fra alle de involverede politikredse. Vi forventer derfor i den kommende tid, at rejse yderligere konkrete sigtelser i forhold til de oplistede 16 sager. Sagen behandles stadig for lukkede døre, hvorfor vi ikke kan udtale os mere specifikt omkring fund af stjålne effekter samt efterforskningen i øvrigt, siger Kim Kliver i pressemeddelelsen.

Newsbreak.dk har været i kontakt med Kim Kliver, der gør det klart, at han ikke har mere at tilføje end det, han har sagt i pressemeddelelsen.

Forbindelsen mellem de mistænkte

Ifølge Folketidende.dk er der en ting, der binder flere af de mistænkte sammen, andet end at de er mistænkte i den samme sag. Folketidende.dk fortæller således, at de fem sigtede formentlig er tre sønner, deres mor og en mand.

Da politiet annoncerede, at man havde anholdt en række personer i sagen om de mange hjemmerøverier, udtrykte Kim Kliver glæde over, at man endelig virkede til at kunne sætte punktum i de mange, mange sager.

–  Der er tale om meget grov kriminalitet, når mennesker bliver udsat for røveri i egen bolig. Det er stærkt grænseoverskridende, og det er ofte gået ud over ældre eller svagelige borgere. Gerningsmændenes adfærd har været både truende og voldelig. Derfor er vi yderst tilfredse med, at vi selv i disse for politiet travle tider har formået via et stærkt og konstruktivt samarbejde på tværs af de fire involverede politikredse at slå til mod disse hjemmerøvere, sagde Kim Kliver i en pressemeddelelse tidligere i november.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu