Flere private køber på tvangsauktion

19. februar 2013 12:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Flere private køber på tvangsauktion
Billede mangler

Det afskrækker tilsyneladende ikke private danskere, at det er mere kompliceret at købe ejendomme på tvangsauktion end i fri handel. Det er også forbundet med en større risiko, fordi der ikke bliver udarbejdet tilstandsrapport og dermed ikke tilbydes en ejerskifteforsikring ved en tvangsauktion.

 

Men flere og flere danskere køber bolig og især villaer og sommerhuse på tvangsauktion, viser en ny analyse fra iTvang – som er boligportalen Boligas site for tvangsauktioner. Måske fordi de er  markant billigere end boliger i fri handel.

Partner i iTvang Frederik Rovsing har beregnet, at private i 2010 og 2011 samlet har købt 72,2 procent af ejendommene, der kom på tvangsauktion, og han kan desuden påvise en stigning i andelen af private købere kontra aktie- og anpartsselskaber.

“Det ses, at andelen af private og I/S’er, der køber boliger på tvangsauktion, er steget fra 27,1 procent i 2010 til 31,4 procent i 2011 – en stigning på 4,3 procentpoint. Det viser, at der er flere private, der har fået øjnene op for, at det kan være en mulighed at finde drømmeboligen på tvangsauktion,” konkluderer han.

Tallene viser, at det især er villaer, rækkehuse og sommerhuse, der tiltrækker de private købere, mens andelen af selskaber i rollen som køber er større for ejerlejligheder. Over 30 procent af lejlighederne sælges til virksomheder i form af A/S, ApS og andre selskaber.

“Det kan tyde på, at dette marked i højere grad tiltrækker spekulanter, som prøver at score en hurtig gevinst,” mener Frederik Rovsing.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu