ANNONCE

Flere rystende nyheder: Peter Madsen har erkendt partering af Kim Wall

30. oktober 2017 13:23 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

I en statusrapport fra Københavns Politi fremgår det mandag, at Peter Madsen har erkendt at partere Kim Walls lig.

Peter Madsen har mandag frivilligt forlænget sin varetægtsfængsling til den 15. november. Men i en pressemeddelelse oplyser Københavns Politi nu, at der er sket flere markante ændringer i sagen den seneste tid. Disse fremlægges på denne måde som alternativ til et ellers planlagt retsmøde tirsdag.

På grund af den store offentlige interesse for sagen, giver politiet her den status på efterforskningen, som ellers ville blive fremlagt i retten“, skriver politiet.

Blandt andet har Peter Madsen ved en afhøring den 14. oktober indrømmet at have parteret Kim Walls lig. Samtidig har raket- og ubådsbyggeriet endnu en gang ændret forklaring om, hvad der skete ombord på ubåden Nautilus.

Forgiftning

Peter Madsen er fortsat sigtet for drab på Kim Wall, som han i øvrigt nægter sig skyldig i, og han har ifølge politiet ved føromtalte afhøring nok en gang ændret sin forklaring. Nu har han forklaret, at Kim Wall døde af kulilteforgiftning ombord på ubåden på et tidspunkt, hvor han altså selv opholdt sig på ubådens dæk. Således mener han, at han ikke selv oplevede, hvad der skete.

Endvidere har Peter Madsen erkendt, at det var ham, der efterfølgende har gennemført parteringen af liget og siden har smidt alle ligdelene i Køge Bugt. Det er således også en ændring af tidligere forklaring om, at han begravede den kvindelige journalist til søs – i hel tilstand.

– Denne forklaring giver naturligvis anledning til, at politiet indhenter diverse supplerende erklæringer fra såvel retsmedicinerne, såvel som forsvarets ubådseksperter, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen i pressemeddelelse.

Ny sigtelse

Endnu en nyhed i sagen er, at Peter Madsen nu har modtaget en ny sigtelse til det samlede billede. Foruden at være sigtet for forsømmelig omgang med lig – ved partering – er raketbyggeren også sigtet for drab. Ydermere har politiet nu sigtet ham for såkaldt “anden kønslig omgang end samleje under særlig skærpende omstændigheder.

Det er et ganske udefinérbart begreb, der ikke udspecificeres yderligere. Politiet skriver dog, at sigtelsen relaterer sig til 14 stiksår, der er fundet i og omkring kønsdelene.

(Artiklen fortsætter under fakta-boksen)

Fakta

Overblik: Peter Madsen og Kim Wall

* 10. august klokken 19 tager Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall afsted sammen i den hjemmebyggede ubåd “UC3 Nautilus”. De stævner ud fra Refshaleøen i København.

* Natten til 11. august melder Kim Walls kæreste hende savnet. Wall er ikke kommet hjem fra ubådsturen, der burde være endt sent om aftenen.

* 11. august finder man efter lang tids eftersøgning “UC3 Nautilus” i Køge Bugt. Ubåden begynder at synke, og PeterMadsen bliver reddet i land.

Han siger, at en fejl fik ubåden til at gå ned, og at Kim Wall om aftenen blev sat i land på Refshaleøen.

* 12. august bliver Peter Madsen varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

* Natten til 13. august får man ubåden bragt på land, og undersøgelser af den begynder. Politiet siger, at ubåden sank som følge af en bevidst handling, og at det formodes, at Kim Wall er død.

* 21. august oplyser politiet, at Peter Madsen har forklaret, at Kim Wall døde om bord på ubåden som følge af en ulykke. Han skaffede sig efterfølgende af med liget i Køge Bugt.

Om eftermiddagen anmelder en cyklist fundet af et lig i vandet ved Vestamager.

* 22. august oplyser politiet, at arme, hoved og ben er blevet fjernet ved en “bevidst afskæring”. Politiet oplyser dagen efter, at dna-profilen matcher Kim Wall.

* 24. august er Peter Madsen på ny til afhøring hos politiet. Her bliver han sigtet for usømmelig omgang med lig.

Madsen erkender sig skyldig i at have smidt Wall i havet, efter at hun ifølge ham døde, da hun fik en tung luge i hovedet. Men han nægter at have parteret hende.

* 5. september får Peter Madsen forlænget sin varetægtsfængsling i fire uger. Han er nu sigtet for både drab og usømmelig omgang med lig.

* 3. oktober fremlægger anklagemyndigheden nye beviser i sagen efter at have undersøgt Peter Madsens computer. Blandt andet er der fundet optagelser af kvinder, der bliver dræbt og tortureret.

Det kommer også frem, at Wall er blevet stukket 14 gange i underlivet og en enkelt gang i brystet.

* 7. oktober oplyser politiet, at man har fundet Kim Walls hoved, to ben, tøj og en kniv i Køge Bugt. Der er ingen spor af fraktur på kraniet. Dermed forekommer det usandsynligt, at Madsens forklaring om hendes død er sand.

* 30. oktober kommer det frem, at Peter Madsen har ændret sin forklaring om, hvordan Kim Wall døde. Det er sket under en afhøring 14. oktober.

Nu siger han, at hun formentlig døde af kulilteforgiftning, mens han var på ubådens dæk. Han erkender nu at have parteret Wall.

I forbindelse med afhøringen 14. oktober blev Madsen desuden præsenteret for en ny sigtelse. Politiet mener, at de 14 knivstik i Walls underliv udgør en overtrædelse af straffelovens paragraf om anden kønslig omgang end samleje under særligt skærpende omstændigheder.

Peter Madsen nægter sig skyldig i den del af sigtelsen, ligesom han også fastholder sin uskyld, hvad angår anklagen om drab.

* 14. november oplyser Peter Madsens advokat, at han frivilligt går med til at lade sin fængsling forlænge i yderligere fire uger. Foreløbigt skal han sidde fængslet frem til 13. december.

* 21. november finder Forsvarets dykkere i samarbejde med politiet en arm i Køge Bugt. Den menes at tilhøre Wall.

* 29. november klokken 10.20 finder dykkere endnu en arm i Køge Bugt. Armen er ikke undersøgt, men den menes at være Kim Walls.

* Efter planen begynder retssagen mod Madsen 8. marts 2018 i Københavns Byret. Sidste planlagte retsmøde er 25. april 2018.

Kilde: Ritzau. 

Resultatløse eftersøgninger

På nuværende tidspunkt er efterforskningen af sagen ved at lakke mod enden, og det betyder, at politiet nu kan oplyse, at der afsættes otte retsdage til en potentiel nævningesag i Københavns Byret med begyndelse den 8. marts.

– Der vil naturligvis stadig være relevante oplysninger der skal færdigefterforskes, men sagen er på de store linjer ved at være klar. Derfor overgår den nu til en præsentationsfase og jeg forventer at der bliver taget stilling til tiltalespørgsmålet inden årsskiftet, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen i pressemeddelelsen.

Der har gennem de sidste 14 dage været gennemført adskillige dyk i Køge Bugt for at finde Kim Walls arme samt såvel hendes som Peter Madsens mobiltelefoner. Dette har desværre ikke givet noget resultat, oplyser politiet.

Det vurderes aktuelt, hvorvidt der stadig skal gennemføres dykninger eller på anden måde søges efter disse dele.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu