Flere svage ledige savner hjælp

27. januar 2013 23:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Flere svage ledige savner hjælp
Billede mangler

Der bliver flere såkaldt svage ledige, men de får samtidig færre tilbud om aktivering og risikerer at glide længere væk fra arbejdsmarkedet.

 

Omkring 40.000 kontanthjælpsmodtagere bliver ladt i stikken af kommunen, og når de ikke bliver aktiveret, risikerer de at glide længere væk fra arbejdsmarkedet, siger Thomas Bredgaard, der er lektor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet.

– Faren er, at man opgiver den her gruppe borgere som arbejdskraftressource. Meget tyder på, at de i højere grad får lov til at sejle deres egen sø. Man risikere, at man ikke får tacklet de problemer, som de har ud over ledighed, siger han.

Og får den ledige et tilbud fra jobcentret, så er det kraftigt beskåret i forhold til tidligere, hvor er forløb i 2009 gennemsnitligt varede 10 uger, er det i dag reduceret til 6 uger, og det er et problem, vurderer Thomas Bredgaard.

– Hvis der er noget, der virker for de svageste ledige, er det langsigtet aktivering. Gruppen har ofte sammensatte sociale og psykiske problemer, så derfor kræver indsatsen længere tid for at lykkes, siger han til Ugebrevet A4.

Socialrådgiverforeningen savner bedre tilbud til de svageste kontanthjælpsmodtagere.

– Tallene kan dække over, at der ikke er ordentlige tilbud til de svageste ledige, som det giver mening for jobcentrene at henvise dem at henvise til. Vi mangler at udvikle tilbud til matchgruppe 3, hvor man tilrettelægger individuelle og helhedsorienterede forløb. Som samfund kan vi ikke tillade os, at de svageste ledige ikke er en del af omsorgen og fællesskabet, men bare må klare sig selv. Alle har en chance for at flytte sig, hvis de får den rigtige hjælp, siger formand Majbrit Berlau.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu