Flere tilfælde af dårligt arbejdsmiljø

25. februar 2013 03:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Flere tilfælde af dårligt arbejdsmiljø
Billede mangler

Flere tilfælde af dårligt arbejdsmiljø kommer for dagens lys. Selv om Arbejdstilsynet sidste år besøgte færre virksomheder end året før, gav tilsynet markant flere forbud, påbud og andre afgørelser som følge af sjusk med arbejdsmiljøet på de danske arbejdspladser. Det viser en analyse, som Ugebrevet A4 har lavet på baggrund af tal fra Arbejdstilsynets besøgsstatistik.

 

I 2012 besøgte Arbejdstilsynet 31.084 arbejdspladser og fandt lovovertrædelser, der mundede ud i 19.588 afgørelser inden for arbejdsmiljø. Det svarer til, at der blev givet 63 afgørelser for hver 100 besøgte virksomheder.

Året før besøgte tilsynet 40.355 virksomheder, men fandt kun anledning til 16.008 forbud, påbud og andre afgørelser, hvilket svarer til 40 afgørelser for hver 100 besøgte virksomheder. Nogle virksomheder kan have fået flere afgørelser.

»Det er jo egentligt skræmmende, at så mange virksomheder får påbud. Det er jo ikke noget nyt, at de skal have styr på arbejdsmiljøet,« siger Klaus T. Nielsen, lektor og forsker i arbejdsmiljø ved Roskilde Universitet.

De mange lovovertrædelser skyldes ifølge Arbejdstilsynet, at myndighederne sidste år indførte et såkaldt risikobaseret tilsyn.

»Det går ud på, at vi målretter vores tilsyn mod de virksomheder, hvor vi vurderer, at der er størst risiko for problemer,« siger Anette Lerche, som er kontorchef i Arbejdstilsynet.

Derudover skal alle virksomheder med over to ansatte have mindst et besøg inden 2020.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu