Flere top-SFere forlader partiet

20. marts 2013 09:01 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Flere top-SFere forlader partiet
Billede mangler

Politisk ordfører Jesper Petersen får nu følgeskab af flere unge SFere, der vælger at tage springet til Socialdemokraterne. Europaparlamentariker Emilie Turunen og Nanna Westerby, der er medlem af SFs landsledelse, har således begge valgt også at skifte til S, skriver de på Facebook.

 

»Jeg har siden formandsvalget i SF tænkt meget over mit politiske ståsted. Det var en stor skuffelse for mig, at partiet valgte, som det gjorde, men jeg anerkender valget som fuldstændig legitimt. Jeg er blot grundlæggende uenig i det mandat, som SFs nye formand blev valgt på at udfolde. Formandsvalget er således ikke årsagen til, at jeg nu går, men det var en anledning til at reflektere over mit ståsted, min politiske overbevisning, mine drømme – og ikke mindst over, hvorfra disse bedst kan realiseres,« skriver Emilie Turunen, der ved formandsvalget i partiet støttede sundhedsminister Astrid Krag (SF), der som bekendt tabte valget til Annette Vilhelmsen (SF).

Også Nanna Westerby erklærer sig mest enig med Socialdemokraterne.

»Det er åbenlyst, at jeg ikke har været enig i de beslutninger, som et flertal i partiet har truffet den seneste tid. At jeg ønskede en anden vej for SF. Men det har været fuldstændig legitime beslutninger, som jeg har dyb respekt for. Samtidig må jeg konstatere, at SFs udvikling ikke er årsag til, at jeg nu bliver socialdemokrat. Det har på mange måder været anledning til, at jeg har gjort mig grundlæggende overvejelser om mit politiske ståsted, men mit skifte skyldes, at jeg har rykket mig politisk. At jeg er mest enig med Socialdemokraterne,« skriver Westerby.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu