Flere tosprogede går i gang med uddannelse

28. januar 2013 08:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Flere tosprogede går i gang med uddannelse
Billede mangler

Nu rykker drengene. Efter flere år, hvor flest piger gik i gang med en ungdomsuddannelse tager drengene revanche. Især tosprogede drenge spurter frem.

 

Markant flere tosprogede drenge i Aarhus Kommune starter på en ungdomsuddannelse end for blot få år siden. I 2009 var det seks ud af ti. I dag er otte ud af ti tosprogede drenge i gang med en ungdomsuddannelse 15 måneder efter, at de forlod folkeskolen. Det viser nye tal fra Børn og Unge, Aarhus Kommune. Det skriver Århus Stiftstidende.

Generelt starter flere unge i Aarhus på en ungdomsuddannelse. I 2012 var det 90,9 procent mod 82 procent i 2009. Og væksten skyldes ikke mindst, at flere drenge og tosprogede unge er gået i gang.

Rådmand for Børn og Unge, Kristian Würtz (S):

– Fremgangen er især markant hos drengene og de tosprogede drenge. Det er meget glæde­ligt, at flere af dem starter på en ungdoms­uddannelse.

Kristian Würtz mener, at udviklingen blandt andet skyldes et større fokus på uddannelse som følge af den økonomiske krise. Men også en mere målrettet lokal indsats over for unge.

– Flere voksne omkring de unge er involveret i at snakke uddannelse med dem. Og det er både lærere, pædagoger og klubmedarbejdere, som giver de unge et skub i den retning.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu