ANNONCE

Flere tusinde knaldet i færdselskontrol

16. januar 2019 12:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Den målrettede færdselskontrol foran landets skoler gav travlhed hos politiet - mere end 3.900 færdselsforseelser er blevet noteret.

Flere tusinde knaldet i færdselskontrol
Over hele landet har der været trafikkontrol ved skolerne - her er det ved Lystrup Skole fredag morgen. Foto: Jørgen Rosengren/Newsbreak.dk.

Mere end 3.900 lovovertrædelser fik politiet noteret i bødebogen, da der i uge 2 var en landsdækkende trafikkontrol foran og ved landets folkeskoler.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Politiet gik i forbindelse med kontrollen særligt efter hastighedsovertrædelser, korrekt brug af sikkerhedsseler, manglende cykellygter og lignende og det var ikke forgæves.

I alt blev der noteret 2.253 hastighedsovertrædelser af den generelle hastighed i byerne og 763 overtrædelser af den skiltede hastighed ved skolerne.

31 voksne kørte uden sikkerhedssele og 56 børn var ikke spændt fast.

32 benyttede håndholdt mobiltelefon under kørslen.

149 havde mangelfuld eller forkert lygteføring.

Politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, siger i forbindelse med resultaterne af den overståede kontrol:

– En del bilister respekterede ikke ‘indkørsel forbudt’-skiltningen ved skolerne, mange cyklister kørte uden lys i lygtetændingstiden og cyklede på fortovet eller modsat kørselsretningen på cykelstien. Desuden var farten blandt bilisterne stadig for høj på skolevejene, og selvom antallet af hastighedsovertrædelser er lavere i år i forhold til samme periode sidste år, så er det ikke tilfredsstillende.

Ved skolevejskontrollerne på samme tidspunkt i 2018 registrerede Rigspolitiet mere end 4.700 forseelser, hvor hovedparten var hastighedsovertrædelser.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu