ANNONCE

Flere unge døde med Covid-19

12. januar 2021 15:40 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Flere døde i aldersgruppen 30 til 39.

Flere unge døde med Covid-19
Yderligere to kvinder i alderen 30 til 39 er døde med Covid-19. Foto: Frank Cilius/Scanpix 2021)

Den seneste uge er to unge mellem 30 og 39 døde med Covid-19. Begge er kvinder, og kun den ene har lidt af en kronisk sygdom, der formentlig har været medvirkende til hendes død.

Tirsdag i hver uge opdaterer Statens Serum Institut (SSI) statistikkerne, der danner basis for de daglige Covid-19-opdateringer. Her kan man blandt andet læse enkelte oplysninger om de dødsfald, der i Danmark tilskrives coronaviruspandemien.

Det er også her, det fremgår, at tre af de i alt fem dødsfald blandt 30 til 39-årige har været forbundet med såkaldt komorbiditet. Altså tilstedeværelsen af en eller flere kroniske sygdomme, hvor Covid-19 samtidig har været en faktor i dødsårsagen.

Ved 81 procent af de i alt 1623 dødsfald herhjemme kan der tilskrives komorbiditet. To personer i aldersgruppen 40 til 49 er døde, hvor Covid-19 har været en af flere årsager. Det er 50 procent, og dermed kan det udledes, at dødsårsagen hos to har været Covid-19 alene.

De dør flest

Tallene er markant lavere for de yngste, og der er ingen tvivl om, at de ældste i Danmark rammes hårdest af sygdommen. Især præges dødstallene, der kan relateres til Covid-19, af mænd i alderen 70 til 89. Her er samlet set 637 dødsfald.

For kvinder i den samme aldersgruppe er antallet af døde 423. Det endda selvom, der er langt flere levende kvinder på samtlige alderstrin indenfor gruppen. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som Newsbreak.dk tidligere har gennemgået.

Mange af de dødsfald, der er registreret i Danmark, sker for plejehjemsbeboere. Den seneste uge gælder det for 78. Det er dog færre end ugen forinden, hvor antallet var 87. Det var samtidig det højest registrerede på en uge.

Ser man på de ældste – de over 90 år – er andelen af dødsfald sammenholdt med bekræftet smitte den højeste. 26 procent. Til sammenligning er den blandt 80 til 89-årige 14. I alt er 611 plejehjemsbeboere, der er bekræftet smittet med Covid-19, døde i den tid, SSI har overvåget epidemien.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu