Flere unge forlænger studietiden

3. marts 2013 02:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Flere unge forlænger studietiden
Billede mangler

Der bliver stadig flere studerende, der forlænger deres studietid. Det viser tal fra Danske Universiteter, skriver Jyllands-Posten.

 

86 procent af de studerende på de samfundsvidenskabelige studier på Københavns Universitet er forsinkede i forhold til 75 procent for to år siden. I Aahus er andelen gået fra 59 til 75 procent.

Samme udvikling ses på humaniora i København og Aarhus. På Roskilde Universitet er mellem 98 og 99 procent af alle kandidatstuderende forsinkede. De fleste forsinkelser er mellem 6 og 12 måneder.

Ifølge universiteterne er det fordi, mange for tiden tager et praktikophold eller et studiejob i stedet for at gå til de sidste eksamener.

»Mange forsøger at gøre sig ekstra kvalificerede til arbejdsmarkedet nu, da der er mangel på job. Men vi forsøger at sige til dem, at de fleste stadig får et job, inden der er gået et år,« siger formand for universitetsrektorerne Jens Oddershede til avisen.

30 procent af nyuddannede akademikere er et år efter endt uddannelse stadig ledige.

»Overordnet set bør studier ikke være unødigt lange, men lige nu, hvor det ser så slemt ud med ledigheden for nyuddannede, er det forståeligt, at mange vælger at forsøge at udbygge deres kompetencer, mens de stadig er studerende. Vi kan konstatere, at arbejdsgiverne ikke interesserer sig for, om du er forsinket i dit studium, men så snart du er færdig og på dagpenge, risikerer du at blive overhalet, når der kommer nye dimittender allerede et halvt år senere,« siger Erik Jylling, der er formand for Akademikernes Centralorganisation (AC).

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu