ANNONCE

Flere unge vil tage en uddannelse

9. december 2011 11:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Flere unge vil tage en uddannelse
Billede mangler

Danske unge har i stigende grad forstået budskabet om, at de skal få sig en uddannelse.
Det viser nye tal fra Uddannelsesministeriets profilmodel, der følger op på regeringens målsætning om uddannelsesniveauet i Danmark.
54 procent af de unge, der forlod 9. klasse i 2010, forventes at gennemføre en videregående uddannelse.
90 procent forventes at opnå mindst en ungdomsuddannelse. Det er en stigning på henholdsvis 4,2 procentpoint og 2,3 procentpoint i forhold til 2009.
“Det er positive tal, og blandt andet et resultat af, at et bredt flertal i Folketinget i 2006 tog et fælles ansvar med det store velfærdsforlig og globaliseringsaftalen,” siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R).
Men han er ikke tilfreds, før regeringens ambitioner i forhold til 2020 er indfriet.
“Denne regering har valgt at hæve ambitionsniveauet fra 50 procent til et ambitiøst mål om, at 60 procent af en ungdomsårgang skal have en videregående uddannelse i 2020, og dertil er der endnu et stykke vej,” siger Morten Østergaard.
Tallene viser også, at drengene haler ind på pigerne, der dog stadig i langt højere grad tager en videregående uddannelse.
60 procent af pigerne mod 47 procent af drengene forventes at få en lang videregående uddannelse. Forskellen er mindsket fra 18 procentpoint i 2007 til 13 procentpoint i 2010.
Profilmodellen afslører også, at unge af etnisk herkomst haler ind på unge af dansk herkomst.
Her er forskellen reduceret fra seks procentpoint i 2007 til to procentpoint i 2010.
54 procent med dansk herkomst forventes at opnå en videregående uddannelse mod 51 procent med anden etnisk herkomst.
Det er regeringens mål, at 95 procent af alle unge gennemfører mindst en ungdomsuddannelse i 2015. Med de nye tal er der fem procentpoint til målet.
Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) kalder de positive tal for resultatet af samarbejde på tværs af Folketinget. Men der er stadig arbejde at tage fat på – især i forhold til erhvervsuddannelserne.
“Nu skal vi arbejde lige så målrettet i de kommende år på, at de unge møder rigtig gode uddannelser, så endnu flere gennemfører. Vi har en særlig opgave i at gøre erhvervsuddannelserne endnu mere attraktive, så flere unge vælger at gå denne vej. Vi har brug for veluddannede unge inden for alle uddannelsesretninger,” siger Christine Antorini.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu