Flere vælger privatskole frem for folkeskolen

23. november 2012 08:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Flere vælger privatskole frem for folkeskolen
Billede mangler

Det er en bekymrende udvikling, at flere børn vælger private skoler frem for folkeskolen, siger formand for Lærerforeningen.
 
Den danske folkeskole er under pres fra stadigt mere populære privat- og friskoler, og den udvikling bekymrer Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening.
 
– Det er afgørende, at vi har folkeskolen som et fælles fundament. Derfor er det både ærgerligt og bekymrende, at så mange fravælger folkeskolen, siger han til Ritzau.
 
På fire år er antallet af elever i private skoler steget med næsten 10.000, og elevtallet i folkeskolerne er faldet med 20.000., viser nye tal, som Undervisningsministeriet offentliggør torsdag.
 
Det er især de veluddannede forældre, der sender deres børn i privatskole, viser tallene. 60 procent af forældrene til børn i en privat skole har en videregående uddannelse, mens det i folkeskolen er 48 procent.
 
– Det er rigtig skidt, fordi vi kan ende med at have a-skoler til de stærke og b-skoler til de børn, som kommer fra hjem med færre ressourcer. Hvor forældrene ikke på samme måde interesserer sig for deres opvækst, siger Anders Bondo.
 
Også Mette With Hagensen, formand for landsorganisationen for forældre i folkeskolen, Skole- og Forældre, er bekymret over udviklingen.
 
– Det bliver svært at kalde det en folkeskole, hvis det ikke er der, hvor folket sender sine børn i skole, siger hun til 24timer.
 
– På længere sigt kan det føre til en større polarisering af samfundet, fordi vi kommer længere væk fra det, der er kernen i folkeskolen. Nemlig at den er for alle slags børn, siger hun.
 
Skal de stærke børn fastholdes i folkeskolen, skal den gøres mere attraktiv, siger Anders Bondo og peger på, at et loft på maksimalt 24 elever i klasserne som et midlerne.
/ritzau/
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu