Flertal af S-vælgere er modstandere af dagpengereform

25. januar 2013 11:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Flertal af S-vælgere er modstandere af dagpengereform
Billede mangler

To ud af tre socialdemokratiske vælgere er modstandere af den forkortede dagpengeperiode, som partitoppen på Christiansborg ellers står fast på.

 

Det viser en meningsmåling, som A&B Analyse har udarbejdet for Altinget.dk. Her er 1.200 danskere, heraf 204 S-vælgere, blevet spurgt, om de er tilhængere eller modstandere af forkortelsen af dagpengeperioden fra fire til to år.

Hele 68 procent af de socialdemokratiske vælgere erklærer sig som modstandere, mens 23,8 procent er tilhængere. De resterende »ved ikke«.

Blandt hele vælgerkorpset er 50,5 procent modstandere, mens 36,9 procent er tilhængere, viser målingen ifølge Altinget.dk.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), afviser at følge vælgerne og ændre i reformen.

– Reformen står fast, og vi kommer ikke til at foreslå ændringer af dagpengeperioden. Vi er optaget af at skabe arbejdspladser og at hjælpe de mennesker, der kommer i klemme i den tidligere regerings reform, siger Magnus Heunicke til Altinget.dk.

Dagpengedebatten er blusset op igen, efter at regeringen har opjusteret forventningerne til, hvor mange der vil miste dagpengeretten i første halvår af 2013.

Tidligere lød forventningen på 7.000-12.000 personer, men nu skønner regeringen, at mellem 17.000 og 23.000 dagpengemodtagere vil miste deres forsørgelsesgrundlag.

Enhedslisten mener, at hele argumentationen bag dagpengereformen er »faldet fra hinanden«.

– Højrefløjen og Margrethe Vestager (R) har gentaget igen og igen, at når folk stod til at miste dagpengene, så skulle de nok finde sig et job. Det har vist sig ikke at være tilfældet, fordi der simpelthen mangler arbejdspladser i Danmark, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) til Altinget.dk.

I 2010 stemte Socialdemokraterne imod netop halveringen af dagpengeperioden, da forslaget blev fremsat af den daværende VK-regering.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu