Flertal: Forbyd alkohol til gymnasiefester

19. maj 2017 06:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Et flertal i vores landsdel mener ikke, gymnasier skal sælge alkohol til unge under 18. På Fredericia Gymnasium er de langt fra enige med flertallet.

Klik og se videoen: TV Syd.

Øl, Breezers og vin er en del af de fleste gymnasiefester. De unge kan købe de alkoholfyldte drikkevarer helt lovligt på gymnasierne, selvom de er under 18 år og ikke må købe dem på restauranter og diskoteker.

53,3 procent i Region Syddanmark mener, at det skal være forbudt for gymnasierne at sælge alkohol til unge under 18 år. Det viser en meningsmåling som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for Blå Kors.

På Fredericia Gymnasium er de ikke enige med flertallet.

– Det er en dårlig ide. Jeg tænker bare, at det bliver sjovere at drikke sig fuld, hvis det er et forbud. Så længe man kan holde det på det plan, som vi har her på gymnasiet, så synes jeg ikke, der skal være forbud, siger Josefine Jensen, elevrådsformand på Fredericia Gymnasium, til TV SYD.

Bedre end at lave forbud

På gymnasiet kan eleverne ikke købe stærk spiritus, og de holder lukkede fester, hvor det kun er skolens elever, der kan komme ind. Rektoren på Gymnasiet mener, det er en bedre strategi end at lave et forbud.

– I det øjeblik man laver et helt forbud, så får festerne hos os selvfølgelig en helt anden karakter. Så tror jeg, festerne kommer til at ske andre steder, siger Poul Erik Madsen, rektor på Fredericia Gymnasium, til TV SYD.

Skal væk fra gymnasierne

Verdenssundhedsorganisationen WHO har kritiseret, at det er meget nemt for unge at få adgang til alkohol i Danmark. Formanden for Alkohol og Samfund mener også, at alkoholen skal væk fra gymnasierne.

– Alkohol hører ikke hjemme på uddannelsesstederne. Nu har vi endelig fået det væk fra arbejdspladserne. Jeg synes heller ikke, at uddannelse og alkohol hænger sammen, siger Annette Søgaard Nieslen, formand for Alkohol og Samfund, til TV SYD.

På Fredericia Gymnasium mener eleverne dog, at det er godt, at de kan drikke i trygge rammer.

– Vi har det sjovt med det, og det går sjældent galt. Hvis det går galt ,er der altid vagter og lærere til at hjælpe, siger Josefine Jensen.

Kilde: TV Syd

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu