Flertal mod lige tissemuligheder til kvinder

8. marts 2012 07:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Flertal mod lige tissemuligheder til kvinder
Billede mangler

Kvinder skal i fremtiden have muligheder for at stå op og tisse på et såkaldt ‘missoir’.
Sådan lyder et forslag fra SF, der i dag, på Kvindernes Internationale Kampdag, skal diskuteres i København Borgerepræsentation. En rundring foretaget af Newspaq til samtlige partier, viser dog, at det på forhånd er dødsdømt.
Både Socialdemokraterne, Enhedslisten, Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti siger nej tak og afviser blandt andet forslaget med ord som ‘tåbeligt’ og ‘useriøst’.
“Vi synes det er et tåbeligt forslag, det er der bred enighed om. Det er ikke specielt seriøst set i en ligestillingsdebat, der andre og vigtigere ting at kæmpe for på Kvindernes Internationale Kampdag,” siger Jacob Haugaard, valgt for Socialdemokraterne til Newspaq.
Ligeledes er tonen negativ, når missoir bliver nævnt for Enhedslisten.
“Vi skal ikke bruge millioner af kroner på at udvikle noget, som jeg ikke kender en eneste kvinde i min omgangskreds, der vil bruge. I stedet bør vi se på de eksisterende løsninger og se, om vi ikke kan forbedre dem og få mange flere af dem ud på de københavnske gader,” siger Morten Kabel, Københavnssekretær for Enhedslisten.
Dermed er det kun SF og De Radikale der synes ‘missoirs’ er en god ide, og det er ikke nok til et flertal. De har tilsammen 18 pladser i Københavns Borgerrepræsentation, og der skal 28 til et flertal.
Socialdemokraterne har 17 sæder, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti har fire hver og Enhedslisten har seks.
Det er SF’s Iben Wiene Rathje, der har stillet forslaget.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu