Flertal: Mordere bør nægtes penge fra bogsalg

25. april 2012 10:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Flertal: Mordere bør nægtes penge fra bogsalg
Billede mangler

Drabsmænd som danske Peter Lundin eller den norske massemorder Anders Breivik bør ikke kunne tjene penge på at skrive erindringsbøger, sådan som Lundin gjorde det for et par år siden.

 
Det mener 64 procent af danskere ifølge en meningsmåling, som YouGov har lavet for Metroxpress.
I både Storbritannien, Australien og USA giver lovgivningen staten mulighed for at konfiskere overskuddet, hvis en morder tjener penge på at skrive en bog.
Herhjemme har vi ingen lignende regler, men hvis det stod til Dansk Folkeparti, burde man gøre noget ved det.
– Selvfølgelig kan man ikke forhindre nogen i at bruge deres ytringsfrihed til at skrive en bog, mens de sidder i fængsel, men man kan godt lave regler – som man har gjort i andre lande – der forhindrer dem i at tjene penge på det, udtaler partiets retsordfører, Peter Skaarup, til Metroxpress.
Hos De Konservative er holdningen til gengæld stik modsat.
– Vi har ytringsfrihed her i landet, og den grundlovssikrede ret betyder rigtigt meget for mig – også selv om det betyder, at nogen kan sige og skrive noget, der er ubehageligt, forklarer retsordfører Tom Behnke.
– Det, man kan gøre, hvis man er en nogenlunde fornuftig borger med nogenlunde omløb i hjernen, er at lade være med at købe de bøger, tilføjer han.
I 2009 skrev Peter Lundin bogen “En morders bekendelser”, hvor han beskriver sine fire bestialske drab på sin mor, sin samlever og hendes to drenge. Bogen blev ingen stor succes, men havde fornuftige salgstal.
Også Anders Behring Breivik går efter sigende med forfatterdrømme, hvilket har sat en heftig debat i gang i Norge.
Kilde: Metroxpress

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu