Flertal: PET har for løse tøjler

24. februar 2012 11:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Flertal: PET har for løse tøjler
Billede mangler

Efterretningsmaskinen buldrer af sted, men på Christiansborg savner de knapper til at kontrollere den.
Derfor er et flertal fra Enhedslisten til De Konservative klar til at indskrænke friheden for politiets og forsvarets efterretningstjeneste, henholdsvis PET og FE.
Det fungerer jo stadig i lande med mere kontrol, forklarer De Radikales retsordfører Jeppe Mikkelsen.
“Vi kan jo se i vores nabolande, som har væsentlig mere kontrol med deres efterretningstjenester end vi har, og de har jo velfungerende tjenester alligevel,” siger Jeppe Mikkelsen til Newspaq.
I 14 år har 16 eksperter i det såkaldte Wendler Petersen udvalg set efterretningstjenesten efter i sømmene. I dag kommer anbefalingen så om mere kontrol med PET og FE, som bakker op om politikernes ønske, erfarer Jyllands-Posten.
I rapporten foreslår eksperterne ifølge Jyllands-Posten, at nedlægge det tre mand store Wamberg-udvalg, der står for kontrollen i dag. Det skal i stedet erstattes af et fast kontor med mere magt til at kigge det hemmelige politi over skulderen.
“Jeg håber på, at der kommer tanker om Wamberg-udvalget skal styrkes eller erstattes af noget andet, fordi det også er tanker, vi har gjort os hos De Radikale,” siger retsordføreren.
Det er endnu uvist, hvad eksperterne siger til PET’s overvågning og registrering af danskerne. Samtidig har de også taget stilling til om PET bør åbne arkiverne for registrerede danskere. Til begge spørgsmål vil Jeppe Mikkelsen ikke umiddelbart tage stilling, før han har læst rapporten, siger han.
Når rapporten er givet til ministrene, skal den i høring indtil juni, og først der skal politikerne endelig beslutte, om der skal være mere kontrol med efterretningstjenesterne.
Både De Radikale, Enhedslisten, Venstre og De Konservative er klar til øget kontrol med efterretningstjenesterne.
Kilde: Jyllands-Posten

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu