ANNONCE

Flertal: Unge skal arbejde for kontanthjælp

12. januar 2012 10:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Flertal: Unge skal arbejde for kontanthjælp
Billede mangler

Unge skal vaske trapper, pudse vinduer eller slå græs for kontanthjælpen.
Alternativt må de unge begynde på en uddannelse.
Det mener samtlige partier i Folketinget, skriver Ugebrevet A4 på baggrund af en rundringning til arbejdsmarkedsordførerne.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) får dermed opbakning til hovedtegningen i den kontanthjælpsreform, som er med i de såkaldte trepartsforhandlinger med arbejdsmarkedets parter.
“Enten skal kontanthjælpsmodtagere under en vis alder være i uddannelse eller i en eller anden form for aktivering,” siger Venstres beskæftigelsesordfører Ulla Tørnæs til A4.
Mai Henriksen, der er arbejdsmarkedsordfører for Konservative, er helt på linje med at de unge må smøge ærmerne op.
“Vi synes ikke, det er holdbart, at over 6.000 personer har været på kontanthjælp i 10 år. Kontanthjælp er og skal være et sikkerhedsnet, som hjælper dem, der mister fodfæstet på arbejdsmarkedet, indtil de kan komme tilbage. Det skal ikke være en livslang ydelse,” siger hun til A4.
Regeringens mål er at få forhandlet en reform på plads inden september, hvor finansloven for 2013 skal ligge klar.
Det betyder, at unge kontanthjælpsmodtagere i den nære fremtid kan se frem til, at de må tidligt op og trække i arbejdstøjet.
I Aalborg er det allerede virkelighed for flere hundrede unge.
Når de unge under 30 år møder i kommunens jobcenter for at søge kontanthjælp, bliver de sat i arbejde, hvis de er socialt og psykisk velfungerende.
Men næsten en tredjedel af de unge nordjyder, der får uddelt hækkesaks eller gulvspand dropper jobcentret og dermed kontanthjælpen.
“Vi siger til de unge, at alternativet til 34 timers arbejde med at beskære træer og buske kan være at tage et job i kassen i Bilka eller et rengøringsjob om morgenen, hvor man måske kan nøjes med at arbejde 17 timer om ugen for de samme penge. Vi prøver simpelt hen at motivere nogle til at flytte sig af sig selv, ved at gøre kontanthjælpen til et træls alternativ,” siger jobcenterchef i Aalborg kommune til Ugebrevet A4.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu