ANNONCE

Flertal vil fratage kommuner anbragte børn

5. august 2012 13:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Flertal vil fratage kommuner anbragte børn
Billede mangler

Flere gange om året sker der svigt over for anbragte børn i plejefamilier og på bosteder rundt om i landet, og det skal der gøres op med.
Størstedelen af Folketingets partier bakker nu op om et konservativt forslag om at tage en del af ansvaret fra kommunerne og give det til en central myndighed under socialstyrelsen, skriver Berlingske.
Den centrale myndighed skal stå for godkendelse af og tilsynet med plejefamilier og bosteder for anbragte børn. Et ansvar, som kommunerne i dag står med.
– Der er brug for at hanke op i tilsynet. De seneste års sager viser tydeligt, at en række tilsyn ikke er blevet foretaget godt nok, siger tidligere socialminister Benedikte Kiær (K) til avisen.
Konkret foreslår hun at placere ansvaret for at godkende og føre tilsyn med anbringelsesstederne i statsforvaltningerne.
Hos Venstre og DF ser man også overordnet positivt på ideen om en central instans.
Mens Enhedslisten er enig i, at der skal oprettes en statslig tilsynsmyndighed, vil SF ikke lægge sig fast på en bestemt model.
Det konservative forslag vækker også begejstring hos de eksperter og praktikere, der arbejder med de udsatte børn til hverdag.
– Kommunerne har haft alle chancer for at gøre det bedre, men det er blevet ved idékataloger og henstillinger, og det er ikke godt nok. Hvis ikke de vil tage ansvaret, må det jo tages fra dem, siger Lisbeth Zornig Andersen, der er formand for Børnerådet til Berlingske.
Også Socialpædagogernes Landsforbund støtter forslaget.
– Det er væsentligt, at tilsynet gennemføres af en uvildig instans, som er fagligt velfunderet både på det pædagogfaglige, sociale og organisatoriske – økonomiske felt, siger Benny Andersen, formand for socialpædagogerne i en pressemeddelelse.
Socialminister Karen Hækkerup (S) ønsker ikke at kommentere forslaget, da ministeriet selv arbejder på en løsning. Hun har dog tidligere udtalt, at tilsynet skal styrkes.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu