Her bliver der begået flest drab i Danmark

18. juni 2018 14:09 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En bydel har været specielt hårdt ramt gennem de sidste 25 år.

Flest drab i Danmark gennem 32 år – i hvilken by og bydel fandt de sted? Det har DR fundet svaret på.

Dr.dk har i et imponerende stykke researcharbejde kortlagt, hvor drab i Danmark fra 1992-2016 fandt sted. (Du kan se et par eksempler i galleriet over artiklen).

I alt blev der ifølge dr.dk i løbet af de 25 år begået 1338 drab i Danmark. Det giver et gennemsnit på lige mellem 53 og 64 drab i Danmark om året.

Flest drab i Danmark på Amager

Ud af de 1338 drab blev 41 begået på Amager i København. Og af dem blev de fleste begået i området omkring Holmbladsgade.

DR skriver dog også, at langt de fleste drab her blev begået for over 10 år siden, og at byfornyelse og investeringer har været med til at vende bydelens udvikling.

28.000 oplysninger

På dr.dks hjemmeside står der, at DRs Undersøgende Databaseredaktion har gennemgået tusindvis af artikler som, efter at de er blevet valideret og krydstjekket. Det er blevet til en helt unik database med flere end 28.000 forskellige, detaljerede oplysninger om 25 års drab.

Her kan du også læse, at der løbende vil blive lagt nye artikler op.

Interaktivt kort

På hjemmesiden finder du også et interaktivt kort, hvor du kan ‘gå’ gennem området og få en kort forklaring om hvert drab. Derudover bliver din tur og krydret med faktuelle oplysninger som denne:

“De sidste 25 år har 56 børn under 18 begået drab. Det svarer til cirka fire procent af alle drab”.

Et af de drab, der bliver omtalt, er det på et 16-årigt avisbud, der i 2008 bliver banket med et baseballbat i krydset Polensgade/Lergravsvej. Han døde senere af sine kvæstelser.

To brødre på henholdsvis 15 og 17 år og en mand på 18 blev sigtet for dødsvold.

Den 15-årige blev ifølge dr.dk dømt fem års fængsel for drabet, han 17-årige bror tre år for medvirken, den 18-årige mand fik fire år – også for sin medvirken.

80 drab stadig uoklarede

Af de 1338 drab i Danmark er 80 stadig uopklarede.

Det er dog ikke kun Amager og Holmbladsgade, der er nævnt i de web-features, der omhandler drabene i de nævnte år. Du kan selv indtaste din kommune og se, hvor mange drab – og en kort beskrivelse af dem – på dr.dks hjemmeside HER.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu