Flest private køber på tvangsauktion

19. februar 2013 12:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Flest private køber på tvangsauktion
Billede mangler

Det afskrækker tilsyneladende ikke private danskere, at det er mere kompliceret at købe ejendomme på tvangsauktion end i fri handel. Det er også forbundet med en større risiko, fordi der ikke bliver udarbejdet tilstandsrapport og dermed ikke tilbydes en ejerskifteforsikring ved en tvangsauktion.

 

Men blandt køberne er der flest private danskere frem for selskaber, der køber bolig og især villaer og sommerhuse på tvangsauktion, viser en ny analyse fra iTvang – som er boligportalen Boligas site for tvangsauktioner. Måske fordi de er markant billigere end boliger i fri handel.

Partner i iTvang Frederik Rovsing har beregnet, at private i 2010 og 2011 samlet har købt 71,2 procent af alle de ejendommene, der kom på tvangsauktion. Tallene viser, at de private købere er i overtal for alle kategorier af ejendomme. Men det er især er villaer, rækkehuse og sommerhuse, der tiltrækker de private købere, mens andelen af selskaber i rollen som køber er større i kategorien ejerlejligheder. Over 30 procent af lejlighederne sælges til virksomheder i form af A/S, ApS og andre selskaber.

“Det kan tyde på, at dette marked i højere grad tiltrækker spekulanter, som prøver at score en hurtig gevinst,” mener Frederik Rovsing.

De private købere er dog i stigende grad begyndt at købe lejligheder. Her er andelen af private købere steget fra 63,8 til 69,5 procent.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu